Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Jurnalistul american Tucker Carlson confirmă interviul cu Vladimir Putin: 'Nu suntem aici pentru că-l iubim!'

Twitter
Tucker Carlson

Jurnalistul american Tucker Carlson a declarat că îl va intervieva în curând pe președintele rus Vladimir Putin. El a postat un videoclip al viitorului interviu pe X.

„Nu suntem aici pentru că-l iubim pe Vladimir Putin. Suntem aici pentru că iubim Statele Unite. Vrem să rămânem prosperi și liberi. Am plătit noi pentru această călătorie. N-am luat bani de la niciun guvern sau grup. (...) Guvernele din Vest vor încerca să blocheze acest interviu. Asta fac. Se tem de informația pe care nu o pot controla. Dar nu trebuie să vă temeți. Nu vă încurajăm să fiți de acord cu ce spune Putin. Dar vă sfătuim să-l vedeți și să știți cât mai mult posibil. Apoi, ca un cetățean liber, nu un sclav, puteți decide pentru voi”, a spus jurnalistul american.

„Suntem la Moscova în această seară. Suntem aici pentru un interviu. Președintele Rusiei, Vladimir Putin va face acest lucru în curând există riscuri pentru a realiza un interviu ca acesta, evident, așa că ne-am gândit cu atenție timp de mai multe luni. Iată ce vom face mai întâi pentru că asta e treaba noastră. Suntem în jurnalism. Datoria noastră este să informăm oamenii la doi ani de război care remodelează întreaga lume. Majoritatea americanilor nu sunt informați. Nu au nicio idee reală. Ce se întâmplă în această regiune aici,  la 600 de mile depărtare, în Ucraina, dar ar trebui să știe că plătesc pentru o mare parte din această situație în anumite moduri. S-ar putea ca ei să nu perceapă încă pe deplin. Războiul din Ucraina este un dezastru uman. A lăsat sute de mii de morți, o întreagă generație de tineri ucraineni în țara cea mai mare din Europa depopulată. Dar efectele pe termen lung sunt și mai profunde. Acest război a reconfigurat complet alianțele militare și comerciale globale și sancțiunile care au urmat au făcut la fel și în total au bulversat economia mondială ordinea economică de după al doilea război mondial sistemul care a garantat prosperitatea în Occident timp de peste 80 de ani se destramă foarte repede și odată cu el și dominația dolarului american.

Acestea nu sunt schimbări mărunte. Sunt evoluții care schimbă istoria. Să fim în măsură să găsim viețile nepoților noștri cea mai mare parte a lumii înțelege perfect acest lucru. Ei bine, o pot întreaba pe oricine din Asia sau Orientul Mijlociu cum arată viitorul și totuși populațiile din țara vorbitoare de limba engleză păreau în cea mai mare parte neștiutoare. Ei cred că nimic nu s-a schimbat cu adevărat și cred că, deoarece nimeni nu le-a spus adevărul, mass-media lor sunt corupte. Își mint cititorii și telespectatorii și o fac mai ales prin omisiune.

De exemplu, din ziua în care a început războiul din Ucraina, mass-media americane au vorbit cu zeci de persoane din Ucraina și au realizat zeci de interviuri cu președintele ucrainean Zalenski. Noi înșine am depus o cerere pentru un interviu cu Zelenski. Sperăm că va accepta, dar interviurile pe care le-a acordat deja în Statele Unite nu sunt interviuri tradiționale. Acestea sunt sesiuni de încurajare lingușitoare, concepute special pentru a amplifica cererea lui Zelinski ca SUA să intre mai adânc într-un război în Europa de Est și să plătească pentru el. Acesta nu este jurnalism. Este propagandă guvernamentală de cea mai urâtă speță, cea care ucide oameni, în același timp în care politicienii noștri și presa au făcut acest lucru promovând un lider străin.

Ca și cum ar fi un nou brand de consum, niciun jurnalist occidental nu s-a deranjat să-l intervieveze pe președintele celeilalte țări implicate în acest conflict, Vladimir Putin. Majoritatea americanilor nu au nicio idee de ce Putin a invadat Ucraina sau care sunt obiectivele sale acum nu i-au auzit niciodată vocea. Acest lucru este greșit. Americanii au dreptul să știe tot ce pot despre un război în care sunt implicați și noi avem dreptul să le spunem despre asta pentru că suntem americani, iar libertatea de exprimare este dreptul nostru din naștere.

Ne-am născut cu dreptul de a spune ceea ce credem, acest drept nu ne poate fi luat. Nu contează cine se află la Casa Albă, dar ei încearcă oricum, acum aproape trei ani, prin demonstrație, să ne spioneze ilegal mesajele text și apoi să lege conținutul acestora de servitorii lor din presă. Au făcut acest lucru pentru a opri un interviu cu Putin pe care îl plănuisem. Luna trecută au fost destul de sigur că au făcut din nou exact același lucru, dar de data aceasta am venit la Moscova oricum”, a mai punctat jurnalistul.

Carlson a sosit în Rusia la sfârșitul săptămânii trecute. În septembrie 2023, jurnalistul a relatat că a încercat să-l intervieveze pe Putin, dar autoritățile americane i-au interzis să facă acest lucru.

Președintele Federației Ruse însuși a acordat ultima dată un interviu unui reprezentant al presei occidentale în octombrie 2021, apoi gazda canalului american de televiziune CNBC Hadley Gamble a vorbit cu el după încheierea sesiunii plenare a Săptămânii Energiei Ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.