Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Kazahstan a intersis accesul la un lac: mii de turiști credeau că apa îi apără de noul coronavirus

kazakh-tv.kz
Kobeituz

Autoritățile din Kazahstan au luat măsuri extreme împotriva turismului. Sunt interzise de acum vizitele la celebrul Lac Colorat, care devenise loc de pelerinaj după tot felul de zvonuri că ar fi benefic în lupta împotriva COVID. Apele lacului Kobeituz au început să se coloreze în roz acum doi ani, când a avut loc o invazie de alge. De atunci, a devenit faimos în Kazahstan, relatează Știrile TVR.

Dar i s-a dus și mai mult vestea de câteva luni, de când s-a răspândit - încă nu se știe cum - zvonul că nămolul și sarea de acolo ar avea proprietăți miraculoase în lupta cu coronavirusul.

Degeaba au explicat specialiștii, medicii, autoritățile locale, că zvonurile sunt complet neîntemeiate, că nămolul nu vindecă boli, ci chiar le poate provoca.

Oamenii nu s-au lăsat convinși și au mers cu miile acolo să adune mâl, nisip, pietre, să aducă apă. Unii le foloseau ei înșiși, alții le vindeau cu mari beneficii.

Pagubele provocate întregului ecosistem au ajuns atât de grave, încât ar fi nevoie de cel puțîn 10 ani că lacul să redevină ceea ce a fost. În așteptare, accesul e interzis în întreagă zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.