Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Klaus Iohannis a RĂBUFNIT - Demers de ultimă oră anunțat pentru apărarea magistraților

presidency.ro
Klaus Iohannis

Nou atac lansat de șeful statului, Klaus Iohannis, la adresa coaliției de guvernare. Legile justiției pun în pericol independența justiției din România, a atenționat Klaus Iohannis în cadrul unei declarații de presă. Iohannis a promis că va sta tot ce îi stă în putință pentru a impiedica intrarea în vigoare a legilor.

"Aceste deficiențe pot afecta exigențele constituționale și standardele europene și internaționale în materie de independență și buna funcționare a sistemului de justiție.

Referitor la a doua dintre aceste legi, Legea 303 din 2004, acum modificată, privind statutul judecătorilor și procurorilor, recent reexaminată de către Parlament, voi sesiza Curtea Constituțională, cu solicitarea fermă de a ține cont de opiniile Comisiei de la Veneția.

Pe de altă parte, țin să atrag atenția parlamentarilor care fac parte din actuala majoritate că loialitatea lor trebuie să fie față de alegători, față de alegătorii care i-au trimis în parlament să facă legi bune pentru România și pentru români.

Loialitatea parlamentarilor trebuie să fie față de români, care își doresc să rămână în Uniunea Europeană, care își doresc ca România să rămână o țară respectată în lume și care își doresc să fie reprezentați în mod demn de Parlamentul României și de parlamentarii noștri", a declarat Klaus Iohannis.

 

Citește și: Ministerul Tineretului, REPLICĂ la acuzațiile celor 4.000 de angajați care au paralizat instituția .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.