Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Klaus Iohannis cere MAJORAREA vârstei de pensionare, dar să fie FACULTATIVĂ: Mi se pare o idee foarte bună, ne confruntăm cu un deficit de forță de muncă

presidency.ro
Klaus Iohannis batrani

Guvernul Ludovic Orban a adus în discuție majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani! Totul, în condițiile în care speranța medie de viață a bărbaților este de 59,8 ani la bărbați și 59 de ani la femei.

Președintele Klaus Iohannis spune că ar fi de acord cu o majorare a vârstei de pensionare în educație și sănătate, culmea, două domenii extrem de importante și în care consumul fizic și psihic este foarte ridicat.

Citește și: Probleme mari pentru unul dintre liderii #Rezist: ‘Este un atentat la viața mea’

”În primul rând, mi se pare o idee foarte bună, fiindcă noi ne confruntăm cu un deficit de forță de muncă, mai ales un deficit de forță de muncă calificată și, pe de altă parte, sunt foarte mulți angajați, mai ales în sistemele mari publice, care ar dori să continue munca lor. Cunosc personal multe persoane care ar vrea să continue, dacă ar fi posibil, să lucreze peste vârsta de pensionare. Și atunci a apărut discuția, la care recunosc că am participat, să se dea, în perspectivă, posibilitatea acestor persoane să rămână mai mult timp în sistem. În acest fel, în primul rând, s-ar atenua deficitul de forță de muncă. În al doilea rând, persoanele apte și disponibile să lucreze mai mult, și care sunt, de regulă, foarte bine calificate, vor avea posibilitatea să o facă.

Însă vreau să subliniez un lucru foarte, foarte important: nu vorbim de creșterea vârstei de pensionare. Am văzut că de la PSD, imediat, au sărit unii în sus că noi vrem să creștem vârsta de pensionare.

Citește și: Blue Air lansează noi rute! Care sunt destinațiile și tarifele

Nu este adevărat! Noi nu dorim să creștem vârsta de pensionare, ea rămâne așa cum este stabilită. Însă pentru persoanele care doresc să muncească mai mult se va crea posibilitatea legală pentru a face acest lucru. Încă o dată, este o opțiune, nu este o obligație.”, a spus Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.