Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Klaus Iohannis confirmă că aliații NATO încă nu se înțeleg ca să trimită trupe pentru Grupul de luptă din România

Fb.com/ Klaus Iohannis
klaus iohannis armata

Klaus Iohannis a confirmat că aliații din NATO încă discută despre modul în care vor participa la Grupul de luptă care va fi găzduit de România. Președintele Iohannis este de părere că discuțiile vor fi încheiate în această primăvară, dar asta nu înseamnă că și trupele vor ajunge prea curând pe teritoriul țării.

”Grupul de luptă a fost aprobat la NATO şi acest lucru a fost surpriza plăcută de la summitul NATO de acum nu foarte multe zile. Avem decizia, însă tehnicalităţile, negocierile între aliaţi vor dura o vreme până când se finalizează. Cred că în această primăvară vom avea grupul de luptă negociat şi finalizat şi eu sper ca Belgia să fie o parte semnificativă din acest grup de luptă, dar asta va rezulta din negociere.”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și: Video Klaus Iohannis îl duce pe premierul Belgiei, aflat în vizită în România, la Baza Kogălniceanu: Această contribuție este parte a măsurilor NATO

La Palatul Cotroceni, premierul Belgiei a comentat și el același subiect.

”Trebuie să vedem care este şi realitatea, care sunt nevoile. Noi ne-am crescut postura pe Flancul estic al Alianţei semnificativ deja. Părerea mea este că prezenţa este una pe termen lung. Dacă constatăm însă că teritoriul NATO este ameninţat, evident că putem spori prezenţa foarte rapid, capacitatea există, într-o manieră coordonată la nivel NATO, dacă se pune problema creşterii implicării suntem categoric dispuşi şi pregătiţi să facem acest lucru. Ceea ce este important este ca lucrurile acestea să fie făcute de o manieră coordonată şi NATO a făcut o treabă excelentă până acum în a coordona toate aceste măsuri şi dacă dăm dovadă de forţă astăzi este datorită faptului că nu suntem singuri. În lumea de astăzi, noi, de exemplu, suntem o ţară mai mică decât România, o ţară mică este uşor de atacat, 30 de ţări e mult mai greu. Astăzi înţelegem valoarea unui asemenea bloc.”, a precizat premierul Belgiei, Alexander De Croo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.