Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Klaus Iohannis, despre opoziția României față de strategia UE privind pădurile: 'Acolo sunt câteva chestiuni nediscutate tehnice'

www.presidency.ro
iohannis cotroceni

Președintele Klaus Iohannis afirmă că opoziția României față de planul UE privind pădurile nu înseamnă că se acordă o importanță mai mică împăduririi, la mijloc fiind chestiuni tehnice nediscutate.

„Acolo sunt câteva chestiuni tehnice nediscutate. România dorește să extindă zona împădurită și se lucrează în acest sens. Am discutat și despre pădure în timp ce ne plimbam cu barca. Este cea mai mare pădure din această zona a României. Am participat la acțiuni de îmădurire și reîmpădurire. România are nevoie să recâștite terenul pentru împădurile și pentru a face exploatarea pădurilor mult mai ecologică. Am de gând să rămân foarte conectat pe acest fenomen.

Dacă vorbim despre reducerea emisiilor de bioxid de carbon și absorbția lui, vedem de ce este nevoie de pădure. Avem nevoie de pădure, dacă vrem la la orizonul anului 2020 să ajungem la neutralitate climatică. Aceste chestiuni nu țin de ambiții științifice sau politice ale Bruxellesului. Ele țin de viața noastră. Dorim să avem un mediu sănătos și pentru generațiile care vin. Nu putem să consumăm noi toate resursele. Este nevoie de foarte multă implicare, de foarte multă politică pro mediu. Mă bazez pe voi să contribuim la schimbarea atitudinii, la schimbarea de paradigmă. Avem foarte mult de lucru și aici este oportunitatea fondurilor din PNRR care are o mare componență a măsurilor verzi”, a declarat Iohannis.

Context

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat în luna iulie că România a semnat, alături de alte zece state europene, o scrisoare deschisă iniţiată de Austria, prin care se cere Comisiei Europene o dezbatere asupra strategiei forestiere, lansate de Comisie. Ministrul Tanczos Barna a acuzat Comisia Europeană că își depășește prerogativele și s-a referit la costuri disproporționate care ar reveni în sarcina unor state.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.