Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Klaus Iohannis, despre pădurarii UCIȘI: 'Regret că autoritățile n-au putut să facă mai mult. Din aceste autorități mă exclud'

Klaus Iohannis a vorbit în cadrul unei dezbateri despre tăierile de păduri din România, dar și despre crimele recente din acest domeniu.

Citește și: Viorica Dăncilă, lecție publică pentru Traian Băsescu și Klaus Iohannis! Își ia mâinile de pe justiție: 'Nu trebuie să-mi spun părerile despre legile justiției'

„Am făcut tot ce poate să facă președintele. Am dezbătut chestiunea în mai multe ședințe CSAT. Am chemat instutuțiile abilitate la raport. Le-am cerut să facă strategii sectoriale coerente.  Unele au funcționat, iar altele nu. Cred că suntem, dacă am descrie parcursul de la 0 la OK cam la 15% din 2016 până acum. Mai este foarte mult de lucru. Nu are rost să pictăm niște lucruri altfel decât se desfășoară ele.  Există norme, controale și s-au făcut pași. Avem de gând cu Guvernul să îmbunătățin considerabil situația: prin măsuri legislative dar și prin intervenție a autorităților în domeniu.

Aceste mecansme au început să funcționeze suboptimal. Vom face în continuare, nu doar presiuni, ci și politici care vor duce spre o mult mai bună gestionare a fenomenului.

În ce privește pădurarii pot să vă spun clar că este un profund regret pe care-l am că autoritățile n-au putut să facă mai mult și să prevină aceste situații. Din aceste autorități mă excld. Președintele nu are atribuții executive în supravegherea anumitor sectoare. Acestea revin autorităților guvernamentale. Dar o să accelerez prezența mea în spațiul public”, a precizat Klaus Iohannis.

Citește și: Viorica Dăncilă, lecție publică pentru Traian Băsescu și Klaus Iohannis! Își ia mâinile de pe justiție: 'Nu trebuie să-mi spun părerile despre legile justiției' .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.