Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Klaus Iohannis, reacție la propunerea CE de renunțare la importurile de petrol rusesc: 'România va fi pregătită'

www.presidency.ro
iohannis cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă alături de omologul german, că România susține propunerea Comisiei Europene de renunțare la importurile de petrol rusesc, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei.

„Sprijin propunerea Comisiei. Presupune o renunțare graduală la importul de petrol rusesc. Tematica nu este nouă. Despre renunțarea la importurile de petrol și gaz rusesc se discută de multă vreme și noi ne-am pregătit pentru acest lucru. Guvernul lucrează la soluții care pot fi puse în practică într-un termen rezonabil. Avem variante. România va fi pregătită și va face față dacă în final se va această decizie”, a declarat Iohannis.

Țările Uniunii Europene ar trebui să interzică importurile de petrol rusesc în următoarele șase luni și toate produsele petroliere rafinate până la sfârșitul anului, a declarat miercuri dimineață președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în Parlamentul European, în timp ce a prezentat noul pachet de măsuri al blocului împotriva Rusiei.

Interdicția asupra țițeiului și alte măsuri vor fi prezentate în detaliu ambasadorilor din UE miercuri și se așteaptă ca acestea să fie adoptate până la sfârșitul săptămânii.

"Să fim clari, nu va fi ușor", a declarat Ursula von der Leyen în fața deputaților europeni la sesiunea plenară a Parlamentului de la Strasbourg, Franța. "Unele state membre sunt puternic dependente de petrolul rusesc. Dar pur și simplu trebuie să lucrăm la asta".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.