Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Klaus Iohannis, surprins de ciudățenia de la Guvern: reacția șefului statului la păstrarea sistemului de alegere a șefilor de CJ

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis orban

Guvernul Ludovic Orban a anunțat joi că-și va angaja răspunderea în Parlament pentru ca primarii să nu mai fie aleși din primul tur, cum este legea acum, ci alegerea primarilor să fie în două tururi de scrutin. Dar PNL a lăsat neatinsă legea modificată de PSD care spune că șefii de Consilii Județene vor fi aleși direct și nu de consilierii județeni, cum au declarat liberalii că ar vrea.

Șeful statului a recunoscut la Cotroceni că trebuie întrebat la Guvern de ce nu se angajeaza raspunderea si pentru sistemul de alegere a sefilor de CJ, pentru ca inclusiv el crede ca sistemul introdus de PSD prin OUG nu este bun.

„Asta cred ca trebuie sa intrebati la Guvern. Dupa pararea mea este adevarat ca trebuie sa se revina si la alegerea presedintelui de Consiliu Judetean din randul consilierilor judeteni si nu prin alegere directa. Cu siguranta este o gandire la nivel de guvern si la momentul potrivit va va spune cum vede lucrurile”, a zis Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.