Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Kremlinul explică de ce a dispărut Vladimir Putin în timpul propriului discurs

Vladimr Putin a ”dispărut” în mod brusc, vineri, de pe ecrane, în timp ce susţinea un discurs la un mare concert, la Moscova, de sărbătorire a anexării Peninsulei ucrainene Crimeea, în 2014, relatează AFP.

Putin era pe cale să laude eroismul militarilor ruşi angajaţi în lupte în Ucraina, în faţa a zeci de mii de persoane, pe stadionul Lujniki, moment în care televiziunea publică rusă Rossiya-24 a început să difuzeze alte momente de la acest eveniment, discursuri oficiale şi cântece populare, scrie news.ro.

Citește și: VIDEO Momentul în care Vladimir Putin a dispărut de pe scenă

”Fiecare cuvânt din Constituția noastră e de mare importanţă. Crimeea a trebuit să fie scoasă din starea umilitoare în care se afla și a fost readusă la Rusia. Scopul operațiunii din Ucraina este să salvăm oamenii de genocid. Din dragoste creștină am fost obligați să îi salvăm pe frații noștri din Donbas. Ştim ce trebuie să facem, cum să facem şi cu ce preţ. Şi ne vom îndeplini absolut toate planurile. Umăr la umăr, se ajută unul pe altul, se sprijină unul pe altul şi când este nevoie se apără de gloanţe cu trupurile lor ca fraţii. O astfel de unitate nu am mai avut-o de mult timp.”, a spus Putin.

Rossiya-24 a reluat, un sfert de oră mai târziu, difuzarea intervenţiei liderului de la Kremlin, difuzând discursul cu întârziere.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ulterior agenţiilor ruse de presă, că transmisiunea în direct a fost întreruptă din cauza unei ”pene tehnice la un server”.

În discurs, Putin a evidenţiat unitatea poporului rus faţă de "operaţiunea militară specială" din Ucraina, care a fost condamnată în unanimitate de comunitatea internaţională şi care a provocat peste trei milioane de refugiaţi din 24 februarie până în prezent, potrivit EFE.

Putin spune că operaţiunea din Ucraina a fost necesară pentru că SUA se foloseau de aceasta pentru a ameninţa Rusia, iar Rusia a trebuit să apere vorbitorii de limba rusă din Ucraina de un presupus "genocid".

"Salvarea oamenilor de suferinţă şi genocid este principalul motiv, motivul şi scopul operaţiunii pe care am lansat-o în Donbas şi în Ucraina", a spus Putin, citat de TASS, în faţa a 200.000 de simpatizanţi adunaţi pe stadion, potrivit autorităţilor.

Ucraina susţine că luptă pentru existenţa sa ca stat şi că acuzaţiile de "genocid" ale preşedintelui rus Putin sunt "absurde". Occidentul declară că afirmaţiile că ar dori să destrame Rusia sunt ficţiune.

Rusia a trimis zeci de mii de soldaţi în Ucraina la 24 februarie cu scopul de a distruge capacităţile militare ale vecinului sau din sud şi de a elimina pe cei pe care îi numeşte "naţionalişti periculoşi".

Forţele ucrainene au demonstrat o rezistenţă puternică şi Occidentul a impus sancţiuni drastice Rusiei într-un efort de a o constrânge să-şi retragă trupele.

'Pentru o lume fără nazism!', 'Pentru preşedinte!' şi 'Pentru Rusia!', se putea citi pe pancartele care au împânzit scena evenimentului, ce a cuprins mai multe concerte ale unor cântăreţi populari apropiaţi Kremlinului.

Zeci de mii de persoane care nu au putut să intre pe stadion au urmărit concertele din vecinătatea Lujniki, care are o capacitate de peste 80.000 de spectatori.

"Mulţumim băieţilor care cu arma în mână apără cetăţenii ruşi în Donbas", a spus Serghei Sobianin, primarul Moscovei.

Sobianin, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai Kremlinului, a lansat un apel la strângerea rândurilor în jurul preşedintelui Vladimir Putin, care a anunţat începerea "operaţiunii militare" împotriva Ucrainei în 24 februarie.

"Jumătate din lume s-a unit împotriva noastră, dar Rusia este o ţară puternică. Puternică prin cetăţenii săi, prin patrioţii săi", a spus el.

Unii dintre prezentatori, cântăreţi şi participanţi au purtat panglica Sfântul Gheorghe - un simbol militar rusesc - în forma literei Z, devenit un simbol al intervenţiei militare în Ucraina.

Ruşii poarta de obicei panglica Sfântul Gheorghe la 9 mai, ziua victoriei asupra Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.