Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Lăutarul Nicolae Botgros povestește calvarul Covid-19, după ce a ieșit de la ATI: 'Trebuie să te baţi ca un urs, ca un lup, altfel nu poţi lupta'

Foto evz.ro
nicolae botgros

Veşti bune vin de la Chișinău. Maestrul Nicolae Botgros, dirijorul orchestrei "Lăutarii" îşi revine după ce a ajuns la terapie intesivă din cauza Covid-19. Nicolae Botgros a oferit un interviu în exclusivitate pentru colegii de la TVR Moldova despre momentele grele pe care le-a traversat în ultimele săptămâni de când a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, anunță stiri.tvr.ro.

Nicolae Botgros a fost transferat de la terapie intensivă, într-un salon obişnuit al spitalului de urgenţă din Chișinău, chiar în ziua în care a împlinit 42 de ani de când conduce orchestra. Respiră încă greu, însă ne-a povestit la telefon că a trecut printr-un adevărat calvar după ce s-a îmbolnăvit de Covid.

“Eu am trecut printr-un coşmar pe care nu ştiu dacă pot vreodată să-l descriu. Respiraţie n-am avut practic deloc, saturaţia era jos de tot, mai jos de 90. Coronavirus este o infecţie care trebuie doborâtă, trebuie să te baţi ca un urs, ca un lup, altfel nu poţi lupta”, povestește dirijorul.

Citește și: Dan Barna tună și fulgeră: ‘Vechile partide PSD, PNL şi UDMR au boicotat referendumul Fără Penali’

Au fost clipe grele, iar eforturile medicilor au fost colosale.

Nicolae Botgros: “Erau vreo 24 de persoane care umblau ca furnicile, oamenii aceştia lucrează, nu se joacă. Vreau să le mulţumesc”.

Nicolae Botgros spune că familia şi mesajele venite din partea celor care l-au îndrăgit l-au ajutat foarte mult să depăşească starea grea în care s-a aflat.

Acesta conduce orchestra Lăutarii cunoscută internațional de 42 de ani. A reușit să se impună prin talent şi dăruire.

Dirijorul orchestrei "Lăutarii" se simte acum mai bine, însă va trebui să mai stea o perioadă internat pentru a se recupera în totalitate.

"Vă promit că dacă ies de aici cu bine, o să vă fac concerte mari, o să fac lucruri frumoase, pe care le-am meditat aici. Eu vreau să mă întorc pe altarul meu frumos, pe scena mea pe care o am de 42 de ani”, spune artistul.

Citește și: ‘A executat ordinul președintelui’ – Traian Băsescu, despre implicarea lui Florian Coldea în Irak, acolo unde fostul șef operativ SRI nu avea competență .

Nicolae Botgros a fost diagnosticat cu COVID-19 la sfârşitul lunii octombrie, după ce mai mulţi membri ai orchestrei, inclusiv fiul său, au fost testaţi pozitiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.