Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Lil Nas X a captat atenția la Festivalul Internațional de Film de la Toronto cu noul său documentar

hollywoodreporter.com
Lil Nas X, Grimes, Bella Poarch, Brittany Broski

Iubitorii de film şi de muzică au avut parte de o surpriză în acest weekend la cel mai mare festival de film din America de Nord, prezenţa lui Lil Nas X şi a noului său documentar, parte a unui program axat pe industria muzicală, potrivit Le Figaro.

Fenomenul pop în vârstă de 24 de ani şi-a prezentat, sâmbătă, filmul "Lil Nas X: Long Live Montero". Filmul urmăreşte ascensiunea sa spre faimă şi decizia de a se declara homosexual, conform news.ro

Două filme despre legendarul cântăreţ Paul Simon şi despre trupa rock canadiană Nickelback au avut, de asemenea, premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto (TIFF). Însă sâmbătă seară, toţi ochii au fost aţintiţi asupra lui Lil Nas X, fenomenul pop în vârstă de 24 de ani care a devenit cunoscut cu hitul său country "Old Town Road" şi care de atunci a devenit o adevărată emblemă a comunităţii LGBT+. Amestecând imagini din primul său turneu cu diverse interviuri inedite, documentarul "Lil Nas X: Long Live Montero" prezintă culisele ascensiunii artistului spre faimă. Pe numele său adevărat Montero Lamar Hill, originar din statul Georgia, în sudul SUA, artistul vorbeşte şi despre decizia sa de a-şi declara homosexualitatea şi despre repercusiunile pentru cei apropiaţi şi pentru muzica sa.

"Mi s-a părut foarte important să ies în evidenţă dacă voiam să progresez", spune Lil Nas X în film. Pe covorul roşu, co-regizorul Zac Manuel s-a concentrat în special pe impactul său asupra societăţii ca bărbat de culoare gay declarat cu mândrie, care sfidează stereotipurile prin adoptarea unei mode avangardiste şi prin prezenţa sa excentrică pe reţelele de socializare. "Cred că este crucial să arătăm o viziune diferită asupra homosexualităţii, a faptului de a fi negru, a masculinităţii şi a faptului că te simţi confortabil cu ea. Cred că este ceva ce el aduce publicului", a declarat regizorul pentru AFP.

După proiecţie, Lil Nas X a profitat de ocazie pentru a da "cel mai mare sfat al său" fanilor săi: "Faceţi ceea ce vă este cel mai frică să faceţi".

Cu câteva ore mai devreme, premiera a fost întreruptă timp de aproximativ 30 de minute de o "ameninţare generală" care "nu era îndreptată împotriva filmului sau a artistului", potrivit vicepreşedintelui pentru comunicare al TIFF, Judy Lung. Poliţia din Toronto a declarat pentru AFP că un trecător "a făcut o ameninţare la adresa securităţii", dar a subliniat că aceasta nu viza pe nimeni în mod special. Variety, citând o sursă anonimă, susţine că a fost vorba de o ameninţare cu bombă care îl viza în mod special pe rapper pentru culoarea pielii şi orientarea sa sexuală. Agenţii lui Lil Nas X nu au comentat.

Retrospectivă Paul Simon

La mai puţin de 12 ore după proiecţia filmului Lil Nas X, cinefilii din Toronto s-au adunat pentru premiera mondială a filmului "In Restless Dreams: The Music of Paul Simon", o captivantă incursiune în cariera simbolului folk-rock în vârstă de 81 de ani. "Nu mi-am dorit niciodată să fiu altceva decât un compozitor şi cântăreţ de la 13 ani", spune Paul Simon în filmul realizat de Alex Gibney, regizorul premiat cu Oscar care a realizat documentarele "Taxi to the Dark Side" şi "Going Clear". Filmul reuneşte imagini de arhivă care acoperă mai mult de şase decenii, de la colaborarea sa furtunoasă cu prietenul său din copilărie Art Garfunkel până la explorarea muzicii mondiale, în special cu Graceland.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.