Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban ANUNȚĂ că Guvernul va plăti salariații aflați în șomaj tehnic: 'Va trebui să injectăm bani în economie'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban avorbit, înaintea ședinței de Guvern, despre măsurile luate în economie, în perioada epidemiei de coronavirus.

"Adoptăm un prim set de măsuri pentru a veni în sprijinul companiilor afectate, dar va trebui să urmărim cu mare atenție evoluția economiilor de la nivel european pentru a găsi soluții.

Măsurile sunt, pe de o parte, măsuri de a susține financiar, de la buget, efortul de plată a ceea ce se numește șomajul tehnic. Am ales această formulă pentru că foarte multe companii sunt companii care funcționau foarte bine, care plăteau la timp taxele. Aceste companii, odată ce trece vârful epidemiei și lucrurile revin la normal, vor reîncepe activitatea.

Va trebui să injectăm bani în economie, să creștem investițiile, va trebui să luăm măsuri care să poată dezvolta companiile. De asemenea, vom lua măsuri în ceea ce privește asigurarea capitalului de lucru. Noi trebuie să fim cu atenția în egală măsură asupra activităților economice care pot continua în condiții normale, dar să asigurăm și capitalul de lucru pentru a susține aceste companii", a declarat Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.