Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban ANUNȚĂ când vrea să fixeze ALEGERILE LOCALE

Guvernul Romaniei
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi seara, la B1 TV, data când ar putea avea loc alegerile locale, dar și cele parlamentare.

"Uitați ce fac (PSD și aliații) cu ordonanțele. Am dat OUG privitor la prelungirea mandatelor aleșilor locali, au sărit și ei cu un proiect de lege privitor la prelungirea mandatelor aleșilor locali, dar au adăugat în plus că data alegerilor locale nu se mai stabilește de guvern, ci prin lege de către Parlament. Nu vă mai spun... Probabil există, nu știu, o dorință pe care sincer n-o înțeleg... Pare că parazitează așa...

Citește și: Vor apărea noi reguli! Cum vor arăta restaurantele atunci când vor fi redeschise

La nivelul Guvernului am și prezentat public punctul meu de vedere, dar trebuie să vedem evoluția epidemiei. Dacă primul val se va stinge spre 1 iulie, prognozele făcute de epidemiologi spun că un al doilea val ar fi posibil după octombrie. Cred că am putea organiza alegerile locale în septebrie. Cred că trebuie organizate cu cât mai repede, cu atât mai bine. Să fie posibile și din punct de vedere al contextului epiemiologic.

Alegerile parlamentare trebuie organizate normal pe 6 decembrie, ca să fiu riguros. Sigur, în cazul în care va veni al doilea val, în toamnă, ne va găsi mult mai bine pregătiți. Dacă luăm măsuri corecte, cum am luat și în fața primului val, răspțâdirea virusului nu va fi atât de mare. Dacă și asigurăm votul prin corespndență în țară sau votul electronic bine securizat, putem asigura o prezență la vot semnificativă", a spus Ludovic Orban.

Citește și: Ludovic Orban, vești despre vaccin: Este în curs de pregătire un nou produs care va fi lansat pe piață .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.