Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban anunță mască pentru toți elevii și profesorii: 'E rău cu mască, dar mai rău fără mască. Nu mai vorbești în fața omului'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Ludovic Orban

Ludovic Orban a anunțat, luni seara, că toți elevii din România vor purta mască, indiferent de vârsta lor. Față de țările din Europa, care au decis ca elevii din ciclul primar și preșcolarii să nu poarte măști de protecție, România va impune purtarea măștii pentru toți elevii și profesorii. Totodată, premierul a criticat o lege prin care s-a decis micșorarea numărului de elevi, deși ea a fost cerută chiar de către profesori și părinți.

”E rău cu mască, dar mai rău fără mască. Nu mai vorbești în fața omului. Noi avem deja o săptămână în care numărul de infectări pe săptămâna care a trecut este cu aproximativ 500 infectări mai mic decât în săptămâna anterioară. În săptămâna anterioară, faţă de acum două săptămâni, creşterea a fost doar de 150 de cazuri pe toată săptămâna. Adică, putem spune că am oprit creşterea, ceea ce este extrem de important, pentru că exista, ştiţi, tendinţa de creştere.

Citește și: Ludovic Orban îl face praf pe Alexandru Rafila: ‘Niciodată un guvern nu poate să impună aşa ceva’

Toți copiii trebuie să poarte mască, toate cadrele didactice și tot personalul nedidactic, nu există nicio discuție pe această temă. În timpul orelor pericolul este foarte mic, problema este în pauze.

Noi avem clase mari, cu mulți elevi, de 32, 35 de elevi. Avem o lege a PSD care cere reducerea numărului de elevi. Nu putem să o aplicăm. Asta înseamnă mai multe clase și mai mulți profesori. Nu putem să o facem în 3 săptămâni. Să construim corpuri noi de clădiri sau să identificăm noi corpuri.

Citește și: Video O blondă a umilit un jandarm! L-a lovit și l-a scuipat, după ce a legitimat-o că nu purta mască în magazin

Școlile sunt în proprietatea localităților, ele depind de primărie. ”, a declarat Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.