Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban ATACĂ PSD, pentru că nu s-a dus la consultări și anunță alegeri locale pe 28 iunie: 'Atunci cresc temperaturile'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban Parlament

Ludovic Orban a declarat, la ultima sa ședință de guvern, că PSD a refuzat să se prezinte la consultările de la Palatul Victoria, unde trebuia să se discute despre data alegerilor locale. Orban a precizat că s-a convenit ca alegerile să aibă loc, cel mai probabil, pe data de 28 iunie. S-a luat în calcul faptul că la temperaturi ridicate, coronavirusul nu mai este atât de contagios, dar și faptul că examenele naționale din învățământ se încheie.

”Cred că în premieră în politica românească în ultimii 20 de ani, am invitat partidele parlamentare la o consultare privitoare la organizarea alegerilor locale, privitoare la data alegerilor locale şi privitor la alte reglementări aferente. După cum bine ştiţi, trebuie să emitem hotărârile de guvern în aplicarea Legii alegerilor locale, pentru organizarea alegerilor locale. Din păcate, din nou, PSD a arătat că e un partid care nu înţelege democraţia nici atunci când i se oferă ocazia să beneficieze de un comportament democratic al unui partid de guvernământ. Nu a fost prezent. Cu celelalte formaţiuni politice, în urma analizei pe care am făcut-o, a rezultat ca cea mai probabilă dată data de 28 iunie. Faţă de discuţiile noastre anterioare care dădeau cea mai probabilă dată data de 14 iunie, am luat în calcul mai multe argumente, legate de derularea campaniei după creşterea temperaturilor, astfel încât, în funcţie de prognozele de evoluţie a epidemiei, să avem un impact minim asupra campaniei. De asemenea, am ţinut cont şi de examenul de capacitate, de examenul de Bacalaureat, care ar urma să se finalizeze până în data de 28. Şi data de 14 şi data de 21 ar fi pus probleme, pentru că ar fi redus foarte mult timpul de pregătire a examenului de capacitate şi a examenului de Bacalaureat. Aceste examene urmează să se finalizeze până în data de 28 iunie. Deci, practic, nu va exista o interferenţă între procesul electoral care se desfăşoară în cea mai mare parte în unităţi şcolare şi procesul de organizare a acestor examene extrem de importante”, a declarat Ludovic Orban.

Citește și: Ce face Klaus Iohannis în plină criză de coronavirus COVID-19 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.