Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban decide prelungirea stării de alertă, dar are o MARE DILEMĂ referitoare la votanții mascați: 'Încă ne gândim cum soluţionăm această problemă'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban anunţă că Guvernul va adopta, în 15 septembrie, Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă, act normativ care va reglementa şi măsurile de protecţie împotriva COVID-19 care trebuie respectate în 27 septembrie, ziua alegerilor locale.

Primul ministru Ludovic Orban a explicat, duminică, într-o emisiune la B1 TV, că în prezent România se află sub incidenţa Hotărârii de Guvern care a reglementat prelungirea strii de alertă din 16 august pentru o lună, iar din 15 septembrie va fi prelungită starea de alertă, Hotărârea de Guvern în acest sens urmând a constitui baza pentru ordinul comun al mai multor miniştri care va reglementa desfăşurarea alegerilor locale.

Citește și: O tânără care alerga într-un parc din Capitală a fost agresată sexual! Poliția l-a prins pe atacator

Orban a precizat că se ia în calcul organizarea secţiilor de votare "în sedii mai spaţioase”, dând ca exemplu organizarea unor secţii de votare nu în şcoli, ci în săli de sport. Premierul susţine că se vor stabili şi spaţii de aşteptare afară, cu păstrarea distanţei fizice, dar se va încerca fluidizarea procesului electoral.

"Eu cred că dacă toţi candidaţii respectă aceste reguli, eu cred că mai degrabă va avea un efect benefic. (...) Dacă ei sunt responsabili, dacă ei respectă regulile, la rândul lor ei or să fie un exemplu pentru susţinătorii lor şi cred că poate să crească inclusiv gradul de conformare a oamenilor la regulile de protecţie dacă îşi văd toţi candidaţii respectând aceste reguli. (...) Din punctul meu de vedere, dacă se respectă aceste reguli, riscul de transmitere a virusului în cursul campaniei şi în cursul procesului electoral este foarte mic”, a afirmat primul ministru.

Citește și: O nouă ieșire dură a elevei care a refuzat bani de la Guvernul Orban: Guvernul meu, îmi aduci aminte de cum Ceaușescu hărțuia părinții rămași în țară atunci când copiii reușeau să fugă de sistem

În ceea ce priveşte identificarea alegătorilor, şeful Executivului spune că nu s-a stabilit dacă aceasta se va face cu sau fără masca pe figură.

”Este principala problemă în ceea ce priveşte... Încă ne gândim cum soluţionăm această problemă (identificarea alegătorilor – n.r.)”, a mai spus Orban.

Citește și: Un fost șef SPP prevestește Apocalipsa: ‘Începe o nouă Ordine Mondială, o nouă Dominație’

În acest context, primul ministru a atras atenţia asupra faptului că a constatat că a existat "un campionat de făcut buletine” în unele zone în vederea alegerilor locale.

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.