Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban, despre producerea Remdesivir în România: 'Există o companie care ar putea în termen rezonabil'

orban tataru

Premierul Ludovic Orban a declarat că producerea medicamentului Remdesivir în România depinde de posiiblităţile companiilor de a introduce medicamentul în producţie. Medicamentul este unul dintre cele considerate eficiente împotriva COVID-19.

"Decizia politică există. Problema este să existe companii care să aibă capacitatea să introducă în fabricaţie şi mai ales să existe condiţiile legale îndeplinite pentru a putea produce şi vinde pe piaţă aceste medicamente. Ştiu sigur că există o companie care ar putea în termen rezonabil să introducă în fabricaţie favipiravirul. Toate acestge rezultate nu sunt 100% certe, să ştii că dau rezultate. Se încearcă diferite tratamente off label. Noi primul lor de favipiravir l-am avut ca donaţie pentru testare clinică", a declarat Orban.

Premierul a mai declarat că a cerut suplimentarea stocurilor de Euthyrox, dar a făcut apel la cetăţeni să nu îşi facă stocuri personale din acest medicament.

În timp ce Ungaria a început deja să producă Remdesivir, România cumpără de pe piaţa externă medicamentul care omoară virusul COVID. Asta deşi, potrivit lui Alexandru Rafila, există o companie la Iaşi, care ar putea produce acest medicament extrem de important în lupta cu pandemia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.