Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban îi aduce aminte lui Klaus Iohannis că l-a făcut președintele PNL și al României: 'PNL a ajuns ciuca miștourilor'

Administratia Prezidentiala
Orban Iohannis

Ludovic Orban i-a adus aminte lui Klaus Iohannis că s-a retras din cursa pentru șefia PNL, în 2014, pe care ar fi câștigat-o, spune el, doar pentru ca actualul președinte să ajungă șeful liberalilor și apoi să câștige competiția pentru Palatul Cotroceni cu Victor Ponta.

Orban îi solicită lui Iohannis să fie interesat de soarta PNL, pentru că partidul a ajuns ”ciuca miștourilor” cu Florin Cîțu premier.

Citește și: VIDEO Ludovic Orban îl împinge pe Klaus Iohannis să vorbească despre Florin Cîțu: 'Eu sunt convins că va face declarații publice, va răspunde la întrebări'

”Eu am transmis un mesaj către cei din exterior care se implică că nu mă las intimidat și că eu duc bătălia până la capăt, nu mă las. A ajuns, a ajuns (n.r. mesajul )!

Preşedintele Iohannis a obţinut al doilea mandat sprijinit de PNL. Şi în primul mandat, am povestit că eu m-am retras din candidatura la preşedinţia PNL ca să fie Klaus Iohannis preşedintele PNL, ca să aibă poziţia de candidat la Preşedinţia României. Decizia mea de retragerea a fost un sacrificiu personal, mă alegeam probabil preşedintele PNL, după eşecul USL şi după demisia lui Crin Antonescu, mă alegeam cu aplauze, nu cu voturi. Am renunţat la poziţia de preşedinte al PNL pentru că am considerat că trebuie să alegem în funcţia de preşedinte al PNL un membru PNL care să aibă şanse maxime să câştige Preşedinţia României şi s-a dovedit o alegere extrem de potrivită. Klaus Iohannis a fost ales preşedintele PNL şi a câştigat alegerile prezidenţiale din 2014. În 2019 l-am susţinut cu toată forţa, PNL l-a sprijinit.

Citește și: VIDEO Ludovic Orban dă cărțile pe față despre Florin Cîțu: 'Nu a fost preferatul lui Klaus Iohannis'

Doar PNL l-a susținut în 2019. Preşedintele Iohannis este la al doilea mandat, cred că PNL şi-a onorat toate angajamentele în legătură cu preşedintele României şi cred că este extrem de important ce se întâmplă în continuare cu PNL. Cred că inclusiv preşedintele Iohannis trebuie să se gândească la soarta PNL și soarta PNL nu trebuie să fie asta. Să fim sub asediu din cauza faptului că un reprezentant al PNL nu a avut curajul să comunice public, nici măcar președintelui. Şi ajungem acum ciuca miştourilor. Nu vreau să vă spun că aproape mi-e frică să deschid internetul, pentru că există un izvor nesecat de glume şi de batjocură. Nu mai vorbesc de atacurile sistematice pe care le înregistrăm împotriva PNL nu neapărat pentru cum se guvernează, ci din cauza unei situaţii în care premierul nu ştie să trateze o astfel de situaţie. Politica are o dimensiune morală profundă. În politică, atunci când eşti confruntat cu astfel de situaţii şi mai ales când deţii o funcţie atât de importantă, nu poţi să fii evaziv, nu poţi să fii arogant, nu poţi să fugi de întrebări. Trebuie să dai explicaţii, pentru că altfel orice semn de întrebare care rămâne va genera cercetări ulterioare şi presiune ulterioară asupra ta ca om public.”, a explicat Ludovic Orban la Realitatea PLUS.

Citește și: VIDEO Ludovic Orban îi face o nouă ofertă lui Florin Cîțu: 'Am căutat să am o discuție cu premierul, să avem o propunere pe care să o susținem amândoi' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.