Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Ludovic Orban îi dă peste degete lui Stelian Ion: Proiectele legilor justiţiei nu au fost discutate în coaliţie

digi 24
Ludovic Orban Digi 24

Ludovic Orban, preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, critică decizia ministrului Justiţiei, Stelian Ion, de a trimite spre avizare la CSM proiectele de modificare a legilor justiţiei fără consultarea coaliţiei.

"Obiectivul fundamental al PNL este acela de a asigura independenţa justiţiei, de a asigura un cadru legislativ la nivelul standardelor europene, care să asigure liberul acces al cetăţeanului la justiţiei. Proiectele de modificare a legilor justiţiei vor trebui să facă obiectul unor ample dezbateri în societate. Proiectul care a fost trimis de către ministrul Justiţiei către CSM nu este un proiect care să fi fost discutat în coaliţie şi care să fi fost supus unei dezbateri publice ample, aşa cum de altfel solicita şi Comisia de la Veneţia", a declarat Orban.

Preşedintele PNL s-a referit şi la anunţul lui Stelian Ion cu privire la sesizarea Comisiei de la Veneţia, sugerând că alte entităţi ale statului pot face acest lucru. "Proiectul va fi supus dezbaterlor în societate. Este un proiect care poate fi îmbunătăţit. În ceea ce priveşte sesizarea Comisiei de la Veneţia trebuie făcută de acele entităţi ale statului român care au dreptul", a precizat Orban.

Întrebat dacă PNL este împotriva modificărilor propuse de Stelian Ion, Orban a răspuns: "Nu. Am vrut să transmis un mesaj pozitiv, că PNL este profund preocupat de reforma justiţiei. Trebuie să existe o decizie comună a coaliţiei, pentru că altfel nu se poate construi o majoritate parlamentară."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.