Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban introduce metode nemțești în economie și recunoaște problemele de la cheltuirea banilor europeni: 'Îi relocăm'

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban

Ludovic Orban a recunoscut, luni seara, că guvernul pe care îl conduce este în imposibilitatea de a cheltui fondurile alocate de Comisia Europeană în anumite domenii și îi va reloca, profitând de oportunitatea oferită de Bruxelles.

O altă măsură economică pe care Orban a promis că o va implementa este una care funcționează în Germania și alte 4 țări europene.

Citește și: Adrian Năstase îl desființează pe Klaus Iohannis: Revenirea la normalitate va avea loc, probabil, doar la finalul celui de-al doilea mandat al său

”A doua pârghie pentru susținerea investițiilor este cea a ajutorului de stat pentru green field, fie companii noi, fie companii active.

Ajutor de stat pentru garantarea creditului comercial. Este valabilă în 5 țări, în Germania, se implementează și în Polonia. Dacă o companie intră în credite și nu face față plăților riscă să afecteze companii sănătoase în lanț, să intrăm într-un blocaj.Va fi un plafon stabilit pentru a asigura creditele comerciale, e o schemă ce va permite reducerea la maxim a blocajelor care apar între companii, dacă vreuna are probleme cu plățile.

Vrem să dăm din fondurile europene pentru IMM, mai ales pentru investiții. Vrem să relocăm din zonele de unde nu putem cheltui banii în zone unde putem. Am crescut suma de la 100 de milioane de euro la un miliard de euro.”, a declarat Ludovic Orban.

Citește și: Monica Anisie anunță noile decizii! Toți elevii și profesorii sunt vizați .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.