Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban, reacţie la alegerile din Moldova: Maia Sandu, garanţia dezvoltării economice

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban

Ludovic Orban reacţionează la rezultatul primului tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. Premierul român o susţine pe candidata proeuropeană Maia Sandu la funcţia de preşedinte al statului vecin.

"O felicit pe Maia Sandu pentru câştigarea primului tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. De asemenea, îmi exprim convingerea că va fi respectată democraţia, că alegerile în turul II vor fi organizate în condiţii de legalitate şi de ce respectare a dreptului la vot a fiecărui cetăţean din Republica Moldova. Transmit un mesaj de încredere că Maia Sandu este candidatul la funcţia de preşedinte care poate să garanteze o Republică Moldova în care se respectă drepturile omului, în care fiecare om are şansa la o viaţă mai bună, o Republica Moldova care se va duce mai ferm pe traiectoria europeană, pe traiectoria unei dezvoltări economice şi a unei acţiuni de respectare a tuturor standardelor europene în materie de calitate a vieţii", a declarat Orban.

După numărarea a 99,8% din voturile exprimate, Maia Sandu a obținut la alegerile prezidențiale din Republica Moldova 36,1% din voturi (486.140), iar Igor Dodon 32,66% din voturi (439.797). Potrivit rezultatelor preliminare, prezența la vot a fost de 42,76%, fiind depășit pragul de validare de o treime din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.

Un al doilea tur de scrutin va fi organizat pe 15 noiembrie 2020, deoarece niciunul dintre cei opt candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova nu a întrunit 50% din voturile valabil exprimate. În turul doi vor concura primii doi clasați după primul tur – Maia Sandu și Igor Dodon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.