Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban recunoaște că România este la un pas de DEZASTRU: Putem să avem o creștere economică negativă de minus 3

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a vorbit, miercuri seară, la B1 TV, despre suma ce este necesară pentru ca România să treacă peste această epidemie cu bine și despre cum va fi afectată creșterea economică.

"Am văzut 15 la sută din PIB, 30 de miliarde de euro. Sunt povești. Încă nu am finalizat evaluarea. Se va face în jurul datei de 15 aprilie. Încă se mai produc mișcări în economie, care nu sunt întotdeauna pozitive. Pot să-i asigur pe români că orice resursă disponibilă o vom folosi pentru a relansa economia.

Citește și: Sindicatele din Sănătate trag semnalul de alarmă: În 27 de zile vor fi infectați toți salariații din sănătate

Din punct de vedere financiar, am preluat guvernarea cu un deficit de 4,6, iar după a mai și existat o competiție politico-electorală, în care au fost implicate alte partide politice. Situația, față de alte țări este mai grea, dar nu ne împiedică să căutăm soluții pentru relansarea economică.

Sunt afectate multe companii, încercăm să le susținem pe cele își continuă activitatea. Cam 30 sută din economie este afectată. Deja prognozele noastre indică un efect negaticv în economie, care să ducă și la o creștere economică negativă, care poate să fie între -1 și -3 la sută.

Veniturile bugetare vor fi afectate, nu putem spune acum cu cât se vor diminua. Sunt cheltuieli care au crescut pentru a menține o viață decentă pentru angajați", a declarat Ludovic Orban.

Citește și: Klaus Iohannis spulberă visurile românilor: Nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.