Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban recunoaște că vin vremuri grele: 'E clar că va trebui să strângem cureaua'

gov.ro
orban ludovic

Nivelul deficitului bugetar rămas de la guvernarea anterioară "va crea nişte constrângeri extrem de mari" în 2020, a afirmat premierul Ludovic Orban vineri seară, la Piteşti, în cadrul unei întâlniri cu membrii organizaţiei PNL Argeş.

"Pur şi simplu acest deficit bugetar este creat doar de tipul de politică clientelară pe care ei l-au generat şi de modul de sifonare a banilor publici pe care l-au promovat. Evident că acest deficit bugetar va exista şi ne va crea nişte constrângeri extrem de mari în anul viitor, pentru că e clar că în anul viitor va trebui să strângem cureaua. În anul viitor nu ne putem permite să acceptăm un deficit aşa cum ni l-au lăsat ei, va trebui să reducem deficitul bugetar iar în paralel (...) va trebui să asigurăm şi resurse financiare pentru susţinerea investiţiilor publice, care vor fi prioritare", a spus Orban.

Citește și: Cutremur în piață! Cinci giganți se retrag din România

Liderul PNL le-a cerut colegilor de partid să le explice cetăţenilor de unde provine acest deficit bugetar.

"Să le transmiteţi oamenilor că (...) deficitul bugetar de anul ăsta este deficitul lor (al guvernării anterioare - n.r.), că deficitul bugetar de anul ăsta a fost provocat strict prin Legea bugetului de stat, prin Legea bugetului asigurărilor sociale, prin modul în care au executat bugetul, prin tolerarea evaziunii fiscale şi prin provocarea de cheltuieli pentru care nu există resurse financiare reale. De asemenea, este foarte important să transmiteţi un mesaj foarte simplu, nu numai că au provocat deficit, dar au provocat deficit fără să facă nimic pentru oameni, să facă şi ei trei tronsoane de autostradă, un spital regional", a afirmat Orban.

Citește și: Rareș Bogdan o închide pe Viorica Dăncilă: Stă între patru pereți, pentru că pe stradă este huiduită și apostrofată

În opinia sa, reducerea deficitului se va putea realiza prin îmbunătăţirea colectării, în urma unei reformări "profunde" a ANAF, dar şi prin restructurarea cheltuielilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.