Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ludovic Orban spune că făcuse o lege PERFECTĂ ce nu putea fi atacată la CCR: 'Nu există niciun temei'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că nu există niciun temei ca proiectul legii carantinării şi izolării să fie atacat la Curtea Constituţională, nici în forma actuală, aşa cum nu era nici în cea iniţială.

"Nu. Nu există, din punctul meu de vedere, astăzi, niciun temei (de fi atacată la CCR - n.r.). De altfel, nu ar fi existat niciun temei de contestare la Curte nici pe proiectul cum l-am gândit noi. Faptul că a fost dezbătut atât timp în Parlament, cred că au fost eliminate orice posibile chichiţe care ar fi putut fi speculate pentru a fi atacate la CCR. Important este să fie adoptată în cursul zilei de astăzi", a declarat Orban, la Senat, unde a participat la şedinţa Comisiei juridice.

Citește și: Klaus Iohannis a semnat! Când vor avea loc alegerile locale

El a adăugat că, odată intrată în vigoare această lege, capacitatea Guvernului şi a autorităţilor sanitare va fi mai mare pentru a putea implementa regulile impuse de pandemia de COVID-19.

"Noi am avut o perioadă în care nu am putut dispune izolarea la domiciliu pentru persoanele care au intrat în contact cu persoanele infectate", a explicat prim-ministrul.

Citește și: S-a luat decizia! Valentin Dragnea primește zeci de mii de euro

Potrivit lui Orban, au existat persoane diagnosticate cu coronavirus şi care s-au externat din spital înainte de a se vindeca şi asupra cărora nu s-a putut dispune măsura de izolare. "Or, aceste situaţii evident au mărit riscul de răspândire a virusului. Odată cu intrarea în vigoare a legii, vom avea la dispoziţie instrumentele necesare pentru a lupta eficient împotriva răspândirii virusului", a spus el.

În opinia sa, este important este ca, atunci când pacientul ia o decizie, să o ia după o evaluare din partea medicului specialist, cunoscând toate riscurile.

Citește și: Raed Arafat, la DIICOT după ce a fost amenințat cu moartea: Au fost serioase şi nu poţi să permiţi aşa ceva .

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.