Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Lungmetrajul danez 'Another Round', regizat de Thomas Vinterberg, a câştigat Premiile Gaudi pentru cel mai bun film străin

filme, cinema, cinematograf

Lungmetrajul danez "Another Round", în regia lui Thomas Vinterberg, a câştigat duminică seară trofeul pentru cel mai bun film străin la cea de-a XIV-a ediţie a Premiilor Gaudi ale cinematografiei catalane, relatează EFE.

Produs de Sisse Graum Jorgensen şi Kasper Dissing, după un scenariu de Tobias Lindholm şi Thomas Vinterberg, "Another Round" s-a impus în faţa altor filme aflate în concurs ca "Annette", de Leos Carax; "Quo vadis, Aida?", de Jasmila Zbanic şi "Titane", de Julia Ducournau.

Interpretat de Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang şi Lars Ranthe, filmul prezintă povestea a patru prieteni toţi profesori la liceu, decid să pună în practică teoria unui psiholog norvegian conform căreia oamenii s-ar fi născut cu un deficit de alcool în sânge şi că un consum moderat ne deschide minţile, ne face mai creativi şi mai relaxaţi. Fiecare dintre ei acceptă provocarea cu o rigoare aproape ştiinţifică, sperând că le va face viaţa mai bună. Deşi, la început, rezultatele sunt încurajatoare, situaţia scapă rapid de sub control, potrivit Agerpres.

Trofeul i-a fost înmânat lui Ania Jones, reprezentanta distribuitorului acestui film în Spania, Bteam Pictures. Ea a ţinut să mulţumească pentru această mare onoare în numele întregii echipe.

Ea a reamintit că filmul a fost anul trecut un mare succes la box-office, fiind un exemplu al succesului cinematografiei independente europene care i-a făcut pe mulţi spectatori să se bucure de reîntoarcerea în sălile de cinema. "Să ne reîntoarcem în cinematografe", a declarat entuziasmată Ania Jones.

Premiile Gaudi sunt principalele recompense cinematografice ale Cataloniei, sărbătorite anual la Barcelona.

Premiile au fost înfiinţate în 2009 de Academia Catalana de Film ca o continuare şi extindere a premiilor Barcelona Cinema Awards, înfiinţate iniţial în 2002.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.