Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO MĂCEL în Tigray, cel puțin 64 de morţi și 180 de răniți, după un bombardament al armatei etiopiene într-o piață

Al Jazeera English
etiopia tigray femei

Cel puţin 64 de persoane au fost ucise şi 180 rănite marţi într-o piaţă din localitatea Togoga, în provincia etiopiană Tigray, în urma unui raid aerian al armatei etiopiene despre care aceasta afirmă că a avut ca ţintă combatanţi rebeli, transmite AFP.

Miercuri, supravieţuitorii ieşiţi cu greu din localitatea situată la circa 30 de kilometri de capitala regională Mekele au povestit masacrul rezultat după bombardamentul efectuat asupra acelei pieţe pline cu oameni, scrie Agerpres.ro.

Bilanţul victimelor, anunţat de un responsabil local, este provizoriu.

Bombardamentul sângeros a fost condamnat miercuri de ONU, care a cerut o ''anchetă rapidă asupra acestui atac şi a actelor ulterioare care au privat victimele de îngrijiri medicale''.

Atacul a survenit în ziua ulterioară desfăşurării alegerilor naţionale în Etiopia, scrutin care nu a fost organizat în provincia Tigray, unde armata etiopiană este angajată din luna noiembrie într-o operaţiune menită să înlăture autorităţile locale separatiste provenite din Frontul de eliberare a poporului din Tigray (TPLF).

Între timp, autorităţile de la Addis Abeba au instalat o administraţie de tranziţie în această provincie din nordul Etiopiei. Însă ofensiva militară s-a transformat într-un război de uzură, marcat de numeroase relatări despre atrocităţi asupra populaţiei civile, precum masacre, violuri, deplasări de populaţie etc.

Aflată în centrul acuzaţiilor, armata etiopiană a anunţat că pe 22 iunie a desfăşurat la Togoga o operaţiune împotriva unor forţe reunite acolo ''pentru a celebra ceea ce ele numesc sărbătoarea martirilor'', respectiv comemorarea unui bombardament asupra oraşului Hawzen din Tigray executat pe 22 iunie 1988, în timpul războiului civil, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt militar etiopian, colonelul Getnet Adane.

El a mai susţinut că acei combatanţi erau îmbrăcaţi în civil, iar ''legarea acestei operaţiuni de o zi de târg (...) este pură propagandă''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.