Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Macron, Scholz și Draghi au ajuns la Kiev cu un tren închiriat special

NEXTA
macron scholz draghi

Președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și de premierul italian Mario Draghi au ajuns, joi dimineața, la Kiev.

Cei trei lideri europeni au ajuns în gara din Kiev, după ce au călătorit în timpul nopții cu un tren închiriat special pentru această vizită, în Kiev.

Macron, Scholz și Draghi au apărut împreună în gară, însoțiți de forțe de ordine.

După călătoria în România și Republica Moldova, președintele Emmanuel Macron s-a alăturat miercuri seară cancelarului german Olaf Scholz și premierului italian Mario Draghi în Polonia, potrivit Le Figaro.

Cei trei au călătorit 12 ore până în capitala Kievului.

Șeful statului român, Klaus Iohannis, trebuia să se alăture delegației joi dimineață, după ce a urmat un alt traseu. Primele etape ale programului au fost ținute secrete din motive de securitate.

Volodimir Zelenski urmează să îi primească pe liderii europeni la Palatul Maryinsky, sediul președinției, pentru discuții considerate cruciale înaintea summitului UE din 23-24 iunie. O conferință de presă este programată după-amiezii, apoi în program este un „prânz privat” târziu.

Se așteaptă ca președintele francez să facă o „plimbare” pe străzile Kievului, iar apoi să se întâlnească cu jandarmii francezi care sunt implicați în anchetele privind crimele de război din Ucraina. Delegația urmează să plece în cursul serii pe aceeași rută ca și la dus, iar președintele francez se va întoarce la Paris vineri după-amiază devreme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.