Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Madonna a stârnit controverse la Eurovision: recital cu mesaj politic în finala concursului

madonna eurovision

Cântăreaţa americană Madonna a stârnit controverse cu recitalul susţinut în finala concursului Eurovision 2019, care a avut loc sâmbătă seară, la Tel Aviv, doi dintre dansatorii săi afişând steagurile palestinian şi israelian, în ceea ce a părut a fi un apel la unitate, potrivit Reuters.

Eurovision 2019 a fost o ediție marcată de controverse, numeroase personalități internaționale cerând boicotarea concursului găzduit de Israel, motivul fiind acela că palestinienii "sunt privați de drepturi fundamentale".

Madonna a susţinut un recital în finala de sâmbătă a concursului Eurovision, cu hitul ei din 1989 "Like A Prayer" şi o piesă în premieră mondială, "Future", interpretată alături de rapperul american Quavo. Noua piesă este un single de pe viitorul album al Madonnei, "Madame X", care va fi lansat pe 14 iunie.

Presa locală a publicat imagini în care doi dintre dansatorii Madonnei, care au afișat pe partea din spate a costumelor steagurile israelian și palestinian, au mers unul lângă celălalt, în ceea ce părea a fi un apel la unitate.

De asemenea, reprezentanții Islandei, membrii grupului Hatari, au afișat stegulețe palestiniene în momentul în care au fost anunțate rezultatele votului.

În ceea ce privește recitalul Madonnei, organizatorii au declarat că afișarea steagurilor "nu a fost inclusă în repetiții".

"Concursul Eurovision nu este un eveniment politic, iar Madonnei i-a fost comunicat acest lucru", au mai spus reprezentanţii European Broadcasting Union, într-un comunicat emis imediat după recitalul Madonnei.

Înainte de concurs, Madonna a declarat într-un comunicat, referitor la apelurile de boicot: "Nu voi renunţa niciodată la cântat pentru a îndeplini agenda politică a cuiva şi nu voi înceta niciodată să vorbesc despre încălcarea drepturilor omului, oriunde în lume se întâmplă acest lucru".

Săptămâna trecută, autoritățile locale anunțau că activiștii care plănuiesc să întrerupă desfășurarea concursului Eurovision, în semn de protest față de organizarea competiției muzicale în Israel, unde drepturile palestinienilor nu sunt respectate, potrivit acestora, nu vor putea intra în această țară.

Organizatorii s-au temut că activiștii vor exploata evenimentul, care atrage anual sute de milioane de telespectatori.

În ceea ce privește deschiderea oficială a Eurovision, care a avut loc pe 12 mai, mulți s-au temut că desfășurarea popularei competiții muzicale ar putea să fie întreruptă de o creștere a actelor violente dintre israelieni și palestinieni în Fâșia Gaza. Însă autoritățile palestiniene au anunțat că au încheiat pe 6 mai un armistițiu de încetare a focului cu oficialii israelieni, mediat de Egipt, pentru încetarea violențelor din Fâșia Gaza și din sudul Israelului.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.