Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Mai multe locuinţe şi depozite de materiale de construcţii din Botoșani, în pericol din cauza unui incendiu de vegetație uscată

ziuaconstanta.ro
incendiu vegetatie

Mai multe case, un depozit de materiale de construcţii, un depozit de lemne, dar şi un parc de maşini dezmembrate din zona Cornişa de la marginea municipiului Botoşani, au fost în pericol, joi, din cauza unui incendiu de vegetaţie uscată, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, flăcările s-au extins cu repeziciune pe aproximativ zece hectare din cauza vântului care sufla cu putere.

"Mai mulţi localnici din zonă au sunat la pompieri după ajutor. Trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani au ajuns la faţa locului în cel mai scurt timp şi au reuşit să localizeze incendiul înainte de a produce pagube materiale. În sprijinul forţelor de intervenţie, au venit şi mai mulţi muncitori din zonă care au intervenit cu lopeţi, dar şi cu buldoexcavatoare. Pompierii încă sunt la faţa locului şi intervin pentru stingerea focarelor", a afirmat reprezentantul ISU Botoşani.

Pompierii au făcut şi un apel către proprietarii de terenuri agricole să manifeste responsabilitate în ceea ce priveşte arderea vegetaţiei uscate şi a miriştelor, deoarece focul poate produce pagube materiale însemnate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.