Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Mănăstirea Lainici a oferit Catedralei Naționale și Mănăstirii Pasărea fragmente din moaștele Sfântului Cuvios Irodion

La Mănăstirea Lainici din județul Gorj au fost oferite sâmbătă două fragmente din moaștele Sfântului Cuvios Irodion pentru Catedrala Națională și pentru Mănăstirea Pasărea din județul Ilfov.

Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la acest eveniment a fost Arhim. Nectarie Șofelea, Exarh al Mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureștilor, care fost însoțit de stavrofora Mihaela Costache, stareța Mănăstirii Pasărea.

„Este o mare bucurie pentru Mănăstirea Lainici pentru că s-a hotărât de Domnul ca să fie dăruite fragmente din moaștele Sfântului Irodion pentru Catedrala Națională și pentru Mănăstirea Pasărea”.

„Felicităm cu smeritele noastre cuvinte inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru această mare lucrare, să se aducă în Catedrala Națională moaște de la toți sfinții români din toate locurile și timpurile ca să fie ca un templu sacru al neamului nostru românesc, ca un panteon al sfinților neamului românesc”, a declarat, la Trinitas TV, Arhim. Ioachim Pârvulescu, starețul Mănăstirii Lainici.

Arhim. Nectarie Șofelea a mulțumit Mitropolitului Irineu și obștii Mănăstirii Lainici pentru darurile oferite.

Arhim. Ioachim Pârvulescu a primit din partea Patriarhului Daniel ordinul Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, Noul Hozevit.

Obștea Mănăstirii Lainici a primit din partea Patriarhului României o icoană reprezentând pe Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, și volume apărute la Editurile Patriarhiei Române.

Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici este cinstit în data de 3 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.