Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Marcel Ciolacu anunţă modificările pe care PSD vrea să le facă HG-ului privind prelungirea stării de alertă

stiripesurse.ro
Marcel Ciolacu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că parlamentarii partidului vor vota "o stare intermediară” care să dureze 15 zile, nu 30 de zile, precizând că doreşte ca actul normativ să stipuleze în mod expres faptul că spitalele trebuie să trateze bolnavii cu boli cronice.

"Am şi luat decizia cu colegii mei ca această prelungire a stării de alertă să fie pentru 15 zile”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi seară, la Antena 3, notează news.ro.

El a precizat că există propuneri ca perioada care urmează să fie denumită "stare intermediară”.

"Încercăm să modificăm HG-ul astfel să nu încălcăm nicio lege şi să nu fie nicio problemă de constituţionalitate. Sunt propuneri de a fi denumită stare intermediară şi eu sunt unul din susţinători”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că o altă condiţie a social-democraţilor este aceea ca actul normativ să prevadă, în mod expres, faptul că spitalele au obligaţia de a-i trata pe suferinzii de boli cronice.

"Vrem foarte clar stipulat în HG că spitalele se deschid pentru bolile cronice. Am văzut bâlbâiala primului ministru care spunea că medicii sunt de vină că nu au fost trataţi bolnavii de boli cronice. Trebuie specificat în HG foarte clar acest lucru, să nu mai existe niciun dubiu că bolnavii cronici nu vor fi trataţi în spitale”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a acuzat că a primit marţi seară forma oficială a Hotărârii de Guvern, catalogând drept "jignitor” acest lucru.

"Eu nu o să înţeleg niciodată de ce domnul Ludovic Orben doreşte un astfel de mod de abordare la un lucru atât de important (...) de ce consideră că aceasta este abordarea corectă pe care să o ai cu românii şi cu Parlamentul României”, a spus liderul PSD.

Ciolacu a afirmat că "se bucură” că Guvernul a renunţat, ca urmare a solicitărilor PSD, la achiziţiile directe de materiale sanitare.

"E un progres faptul că Guvernul astăzi nu a mai solicitat achiziţiile directe. Nu mai solicită nici angajările prin derogare de la lege şi, nu în ultimul rând, deschiderea lăcaşelor de cult. Sunt lucruri totuşi îmbucurătoare faptul că începem să ne rezumăm la ceea ce este de fapt esenţa stării de alertă, sănătatea românilor şi vocea specialiştilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.