Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Marcel Ciolacu face jocurile în PSD: 'Prioritatea mea nu e Congresul. Dacă e nevoie de o conducere autoritară, stabilim un Congres'

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu recunoaște, voalat, că își dorește să ajungă președintele PSD, unde deține funcția interimară. Ciolacu a pus în stand-by un Congres al partidului și a dat exemplu o greșeală pe care a făcut-o Viorica Dăncilă.

”Voi candida la o anumită funcție. Ca șef al partidului trebuie să ai niște victorii, pe care să le arăți. Prioritatea mea nu e Congresul. Fără să aduc vreun reproș doamnei Dăncilă, s-a grăbit, în virtutea funcției de prim-ministru, de a face repede Congresul și a se vedea aleasă. A fost ceva fals și au urmat decizii pripite și grăbite, chiar și cea de a candida. Prefer să rămân în ritmul meu și am apărat aceste legi electorale. Eu cred că am apărat ceva esențial pentru democrația. Cu acest precedent mult prea periculos pentru România, când venea cineva la guvernare putea schimba iar.

Citește și: Se cutremură Europa! Laura Codruța Kovesi își intră în pâine: ‘Frauda, corupția, spălarea de bani și frauda transfrontalieră în materie de TVA’

Nu cred că era graba de a mă vedea eu președinte sau unii să fie concurenți. Unele modificări statutare le-am prezentat săptămâna trecută. Nu vii cu o echipă, ci cu un program, în baza căruia să strângi forțe politice sau sindicate. Avem o victorie de etapă. Dacă e nevoie de o conducere autoritară, stabilim un Congres. Dacă stilul meu mai larg de a conduce e pe plac, eu nu am nicio problemă să îl continuăm.

Congresul nu era decis. Eu nu vreau să fiu penibil și să fac greșelile pe care le-au făcut alții. În acest moment, Congresul e programat pentru 29 februarie, dar eu sunt deschis la orice.

Va si un Congres extraordinar, în care se va alege un președinte interimar. Apoi, va fi un Congres ordinar, la începutul anului viitor, în care va fi ales președintele definitiv.”, a spus Marcel Ciolacu, joi seara, la Gândurile lui Cristoiu, emisiune de pe Mediafax.

Citește și: Comisia SRI îl avertizează pe Klaus Iohannis:Nu-ți bate joc de Constituție! Există și varianta suspendării! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.