Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Marian Vanghelie: Ponta și Oprea au făcut dosare unor colegi. Dragnea conduce infantil

vanghelie

Marian Vanghelie șterge pe jos cu actualul și cu fostul lider al PSD. Susține că au impus în partid dictatura care a culminat cu candidatura unică a lui Liviu Dragnea și cu împiedicarea candidaturii unor oameni care ar fi putut pune probleme. În același context Marian Vanghelie aruncă bomba: Urmașul lui Ponta s-a jucat cu dosarele penale pe masă.

Vezi și: Elena Udrea, distrusă în instanţă de cea mai bună prietenă: 'I-am dat cash...'

Iată prima parte a interviului acordat de Marian Vanghelie pentru STIRIPESURSE.RO:

Mai e puțin și începe Congresul PSD... mă rog, el a început de ceve timp cu acele candidaturi prin țară, cu candidatul unic până la urmă. Cum ați evalua situația în care se află PSD, o evoluție, o involuție.

Marian Vanghelie: Domnule, problema stă în felul următor. Stau și mă gândesc că de când am intrat în PSD și îmi aduc aminte exact ce se întâmpla la vremea respectivă. În primă fază nu am înțeles bine toate lucrurile, după care am început să înțeleg anumite lucruri, o parte le înțelegeam, o parte nu le înțelegeam...

Și îmi reproșez și mie însumi că poate și din cauza mea astăzi a ajuns PSD-ul în faza în care a ajuns. Vă spun sincer că îmi e dor, îmi e dor de seriozitatea PSD-ului, de ceea ce exista cum exista cu Ion Iliescu. Mie dor, cum spuneam noi, de dictatura lui Adrian Năstase. Domnule, posibil să se numească o dictatură, dar a fost o dictatură inteligentă a unui om care știa să managerieze și să respecte aproape toate categoriile din partid. Știa să înțeleagă și să pună la punct pe toți cei care depășeau anumite limite și știa să accepte pe toată lumea, până și pe cei de la organizația de tineret.

Dar acum nu se poate numi dictatură dacă e un singur om are conduce?

Păi domnule... spuneam în ghilimele de dictatura lui Adrian Năstase, că se discuta de ce să nu spunem lucrurilor pe nume. Deci mie îmi e dor de nivelul ăla pe care l-am văzut în PSD, mie dor de guvernarea Văcăroiu, mie dor de guvernarea Adrian Năstase, mie dor de lucrurile serioase, de oamenii cu care putea-i să vorbești.

Astăzi am ajuns după aproape 5 ani de zile de conducere Victor Ponta și de conducere a Partidului Social Democrat... Am dat afară tot ce înseamnă lideri din partid, mă exclud pe mine că nu vreau să vorbesc despre mine, l-am dat afară pe Severin, am dat afară oameni care erau valoroși. L-am dat afară pe Ion Vasile de la Buzău, l-am dat afară pe Ion Toma de la Olt, oameni care au câștigat dea lunguul timpului, de 10-15 ani alegerile, pur și simplu doar ca să facem loc la unii și la alții.

L-am dat afară pe Toma ca să facem loc socrului lui Victor, l-am dat afară e Vasile ca să facem loc disfuncționalităților pe care le avea el cu Victor și să nu creeam probleme și lideri ca să nu avem probleme în partid... și pot să fac o listă lungă.

Și care era caracterizarea, ce era atunci și acum nu mai e?

Datorită felului de conducere pe care a practicat-o Victor Ponta, infantilă, o conducere infantilă și din punct de vedere politic și din punct de vedere managerial și din punct de vedere guvernamental. Am ajuns și ne-am păgubit cu o conducere la PSD, nici nu știu cum să o denumesc, dar uitați-vă că după 25 de ani în România se poate să facem alegeri cu 500 de mii de oameni... Haideți să fim serioși că nici nu au fost 50.000 de oameni... știm cum s-au pus plicurile în urnă, știm cum s-au întâmplat toate lucrurile.

Vorbesc cu toți colegii și astăz își dau seama cei care au votat cu Liviu Dragnea au votat doar ca să scapa de Ponta și au dat din lac în puț.

De ce?

Păi uitați-vă și dumneavoastră... Nici Iliescu nu și-a permis să nu îi lase pe cei care vor să candideze că nu au voie să candideze. Nu mai spunem de ceea ce s-a creat totuși pe președinția lui Mircea Geoană. Domnule, orice om a avut posibilitatea și dreptul să candideze care vrea să candideze.

Până la urmă ce înseamnă a fi lider? Înseamnă ca să ai o serie de voturi chiar și prin o așa zisă negociere, dar este încredibil ca astăzi după 20 și ceva de ani de zile cel mai mare partid din România să blocheze posibilitatea de a candida.

Mie îmi e dor de Marian Oprișan și să îi aud vocea și să spună că așa nu mai merge cum spunea și avea curajul să spună la toți președinții de partid. Mie îmi e dor de Buzatu, președintele unui județ, să spună tot așa cu putere că Domnule nu merge așa, cu glumele lui pe care le făcea. Mie dor de oamenii care aveau curaj să vorbească în acest partid.

Păi tot acolo sunt...

Sunt tot acolo, dar nu au voie să candideze astăzi. Pentru că dorim să creem o formulă în care să conducă unul singur mai complicat și mai infantil decât a condus Victor Ponta. Este ceva incredibil.

Deci din punctul meu de vedere cred că nu va rezista această conducere mai mult de câteva luni de zile. De altfel cred că sunt tot felul de jocuri în interiorul partidului din păcate și toată lumea își blesteamă și zilele pentru votul pe care i l-a dat lui Liviu Dragnea.

Nu aveau alternativă

Nu aveau alternativă... dar, dar vedeți i-a păcălit! A spus atunci când a candidat că va face aceste lucruri?

Știți ce a vorbit Liviu Dragnea în momentul în care a fost ales în prima ședință când s-a bătut în ghilimele cu Rovana? A vorbit de ce dosare au colegii noștri, au vorbit de problemele din județ, au vorbit de lucrurile care trebuiau analizate pentru deciziile car trebuiau luate în Guvernul României. A vorbit lucruri de care lumea era interesată să vadă dacă se pot lua anumite decizii. Și atunci lumea a spus că poate fi o alternativă.

Stați puțin, ce dosare?

Vorbeau de dosarele care s-au creat și în ghilimele lumea îl bănuia pe Victor Ponta că le-a făcut. Sunt foarte mulți colegi care îl bănuie pe Victor că se ocupă de dosare, el împreună cu domnul general Oprea.

Am scos de la masa oamenilor grei din partid cu ștate de 20 de ani și am pus și am schimbat cu un general care nu are nici o legătură cu PSD. Și vorbim de el ca de un erou.

****

Vezi și: Procesul Kovesi vs. Antena 3, la final. Gâdea, în instanţă: 'Ar fi foarte trist...'

Urmează partea II în care Marian Vanghelie vorbește de VANGHELIOȚI și despre Golănia lui Liviu Dragnea PLUS mașinațiunile din preajma congresului PSD

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.