Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Meci incredibil la Baia Mare: 22 de femei au jucat fotbal în mocirlă

Teren de fotbal sub orice critică la un meci feminin, din România. Sa întâmplat la partida din Liga 3, la senioare, dintre ACS Baia Mare și Colțea Brașov. Gazon îmbibat cu apă, bălți pe o mare parte din suprafața de joc și în rest noroi. Ce spune Federația Română de Fotbal?

Un meci de fotbal feminin de Liga a 3-a jucat pe un teren din cartierul Ferneziu, din Baia Mare, a bulversat iubitorii de fotbal din întreaga țară, după ce au apărut imagini și informații despre condițiile improprii în care s-a desfășurat jocul.

„Teren de fotbal sub orice critică la un meci feminin, din România.”, scrie jurnalistul băimărean Grigore Ceascai pe pagina sa de facebook, atașând și poze elocvente de la fața locului.

Brigada de arbitri, care era chiar din Baia Mare, a permis disputarea meciului pe un teren impracticabil, îmbibat cu apă, plin de bălți și zone noroioase, cu toate că putea să decidă amânarea lui. Surse inițiale au precizat că gazdele s-au prezentat la meci fără vizele medicale, informație contrazisă de Federația Română de Fotbal.

Partida s-a încheia la egalitate, scor 1-1, dar meciul a făcut vâlvă în mediile sociale.

Federația Română de Fotbal a intervenit luni la amiază și a făcut câteva precizări importante.

„Ca urmare a informațiilor apărute în mass-media în ultimele zile, în legătură cu meciul ACS Fotbal Feminin Baia Mare 2 și ACS Colțea 1920 Brașov din Liga 3 feminin, Federația Română de Fotbal face următoarele precizări.

În primul rând, echipa gazdă a prezentat vize medicale valabile pentru toate jucătoarele. Fără acestea, partida nu s-ar fi disputat.

Referitor la suprafața de joc a stadionului „Topitorul Ferneziu”, în urma consultării cu cei implicați, vă aducem la cunoștință că în zilele de 19, 20 și 21 noiembrie, premergător partidei de fotbal feminin, s-au desfășurat pe stadionul respectiv patru meciuri, în condiții de ploaie, drept pentru care starea terenului s-a degradat semnificativ.

Cu toate acestea, conform Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), care prevede că o partidă se poate desfășura dacă 75% din suprafața terenului este conformă, meciul s-a putut disputa. Decizia arbitrilor de a aproba începerea jocului urmează însă a fi verificată.

Federația Română de Fotbal cunoaște situația în ceea ce privește starea infrastructurii fotbalistice în județul Maramureș, dar și în țară. Este o problemă cu care fotbalul românesc se confruntă, în special la nivel juvenil și în fotbalul feminin. În ceea ce privește Municipiul Baia Mare, acesta este cuprins în programul Companiei Naționale de Investiții (CNI) de dezvoltare a bazelor sportive cu teren artificial, vestiare, tribune și nocturnă, iar baza sportivă din localitate este deja în construcție.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.