Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Medicul Alexandru Rafila vine cu SFATURI: 'Monitorizarea circulației tulpinilor se poate face doar dacă testăm corect și rapid'

nationalgeographic.org
virus coronavirus covid covid-19 vaccin

Alexandru Rafila, deputat PSD și reprezentantul României la OMS, a spus, luni, într-o conferință de presă, că există metode pentru a se depista mult mai repede mutațiile noului coronavirus și a dat exemplul Olandei, acolo unde se testează prezența virusului în apele reziduale.

"Ați văzut cum a funcționat site-ul de programare? Dacă înițial în ianurie, erau planificate 600.000 de doze de la producător, acesta a fost diminuat. Livrarea va reintra în normal în luna martie, când se vor livra un milion de doze lunar. Celelalte mecanisme trebuie să funcționeze perfect, cele privind programarea, centrele de vaccinare, trebuie corectate rapid.

Citește și: Raluca Turcan iese la rampă: ‘Există voci care au opinii diferite față de vocea președintelui PNL’

Noile tulpini emergente nu par să producă infecții la persoanele vaccinate. Nu prioduc reinfecții, rămâne de văzut acest lucru.

În România nu am descoperit decât tulpina de marea Britanie, monitorizarea circulației tulpinilor se poate face doar dacă testăm corect și acolo unde apare un focar cu număr foarte mare de cazuri.

În Olanda de exemplu se testează prezența virusului în apele reziduale. Cercetătii estimau că dacă s-ar fi făcut o verificare a apelor reziduale se putea detecta tulpina mutantă cu câteva săptămâni înainte", a spus Alexandru Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.