Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Mii de oameni au intrat ilegal în Mexic, după ce au rupt un gard de la graniță. Polițiștii au intervenit în forță

Migranţii care călătoresc într-o caravană au rupt vineri un gard de la graniţa dintre Guatemala şi Mexic, mii de oameni strecurându-se pe teritoriul mexican, sfidând rugăminţile autorităţilor mexicane pentru o trecere ordonată şi ameninţările de represalii ale preşedintelui american, relatează AP, informează Mediafax.

Pe partea mexicană a unui pod de frontieră, migranşii au fost întâmpinaţi de un contingent de poliţie cu scuturi. Aproximativ 50 dintre ei au reuşit să treacă determinându-i pe poliţişti să folosească spray-ul cu piper, iar ceilalţi s-au retras.

Citește și:Republica Moldova virează brusc spre Est: drumul spre Uniunea Europeană, BLOCAT în Parlament

Porţile au fost închise din nou, iar poliţia a folosit un difuzor pentru a adresa maselor, transmiţându-le: "Avem nevoie să opriţi agresiunea".

Şeful poliţiei federale mexicane, Manelich Castilla, a declarat pentru un post de televiziune din oraşul de frontieră Ciudad Hidalgo că forţele de ordine şi-au atins obiectivul principal de prevenire a unei încălcări violente a migranţilor de peste 3.000 de persoane. Într-un interviu separat cu un alt post tv, el a acuzat oameni care nu fac parte din caravană că au atacat poliţia cu pocnitori şi pietre.

Citește și: SCANDAL MONSTRU între Codrin Ștefănescu și Aurelian Bădulescu, ambii de la PSD, la România TV, în direct: Nu fi NESIMȚIT vs. M-am dus după el și a fugit

"Va fi în condiţiile pe care le-am spus de la început", a spus Castilla. "Ordonat, cu proceduri stabilite, niciodată prin violenţă sau forţă ca un grup de oameni încercaţi".

Haosul s-a calmat oarecum pe măsură ce migranţii au format o linie umană care se întinde de-a lungul podului. Unii s-au întors în Guatemala pentru a cumpăra apă şi mâncare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.