Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Militarii Forţelor Terestre şi-au adus o însemnată contribuţie la creşterea renumelui României în lume, transmite ministrul Apărării

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca

Militarii din Forţele Terestre, prin tot ce au făcut în îndelungata istorie naţională, şi-au adus o însemnată contribuţie la creşterea prestigiului Armatei României şi, implicit, a renumelui ţării în lume, a afirmat,vineri, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

"Praznicul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, reprezintă pentru Armata României un prilej de cinstire a militarilor Forţelor Terestre. În acest moment de sărbătoare, este de datoria noastră să elogiem amintirea şi jertfa tuturor acelora care au slujit cu devotament pe toţi românii. Îmi exprim pe această cale omagiul şi recunoştinţa în faţa memoriei martirilor căzuţi pe câmpurile de luptă, pentru apărarea şi unitatea ţării, pentru care datoria faţă de ţară şi Drapel a reprezentat ţelul suprem. Prin tot ce au făcut în îndelungata istorie naţională, militarii din Forţele Terestre, categoria de forţe cea mai numeroasă, şi-au adus o însemnată contribuţie la creşterea prestigiului Armatei României şi, implicit, a renumelui României în lume", a scris Ciucă, pe Facebook.

Citește și: BREAKING CONFESIUNEA lui DRAGNEA devoalată de PONTA în fața judecătorilor

 


Ministrul Apărării i-a felicitat pe militarii Forţelor Terestre pentru dăruirea şi patriotismul de care dau dovadă în îndeplinirea misiunii constituţionale de apărare a ţării, subliniind că aceştia, împreună cu celelalte categorii de forţe, sunt imaginea de azi a Armatei României, capabilă să îşi asume misiunile ce îi revin, atât în interiorul frontierelor naţionale, cât şi în afara acestora.

"Evoluţia Armatei s-a aliniat permanent tendinţelor vremii, parcurgând etape diferite, organismul militar fiind un promotor al stabilităţii, al imaginii ţării şi, în acelaşi timp, generator de încredere şi speranţă. Aşa cum un stat nu poate exista izolat într-un mediu internaţional, şi Armata României s-a dezvoltat, transformat şi modernizat, influenţată de sistemul de coaliţii şi alianţe la care România a fost parte de-a lungul istoriei sale. Astăzi, de Ziua Forţelor Terestre, cinstim în fapt ani de muncă, de neîncetate căutări şi încercări, de sacrificii, soldate cu rezultate care ne îndreptăţesc să afirmăm că Forţele Terestre sunt capabile să răspundă cerinţelor naţionale de securitate şi angajamentelor internaţionale asumate de statul român", a evidenţiat ministrul Apărării.

Potrivit acestuia, o altă valenţă este dată de speranţele puse în transformarea Armatei României şi, în special, în modul în care Forţele Terestre contribuie astăzi la dezvoltarea capabilităţilor pe care România le are.

"Îmi exprim încrederea că veţi demonstra întotdeauna aceeaşi determinare, seriozitate şi profesionalism, pentru a vă consolida recunoaşterea internă şi externă, respectul şi prestigiul pe care vi le-aţi câştigat prin muncă şi seriozitate. Această sărbătoare îmi oferă ocazia de a transmite salutul meu camaraderesc şi aprecierea deosebită faţă de dăruirea şi profesionalismul cu care dumneavoastră - militarii de toate gradele şi personalul civil, bărbaţi şi femei deopotrivă - aflaţi sub drapelul tricolor, vă îndepliniţi cu onoare sarcinile ce vă revin pentru a spori prestigiul Forţelor Terestre Române", a transmis de ministrul Apărării Naţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.