Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Miliţiile pro-iraniene din Siria au lansat obuze asupra unei baze americane

CN Post
Siria

Miliţiile pro-iraniene au lansat luni seara mai multe obuze asupra unei baze militare americane din câmpul petrolier Al-Omar, în provincia Deir Ezzor din estul Siriei, fără a provoca victime, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), informează AFP.

Atacurile au avut loc după raidurile Statelor Unite din noaptea de duminică spre luni împotriva miliţiilor pro-iraniene din Irak şi Siria ca răspuns la atacurile din ultimele luni care i-au vizau interesele în Irak, puse pe seama facţiunile loiale Iranului, scrie Agerpres.ro.

Atacurile de luni seara, care au provocat pagube materiale, au fost urmate de un survol al zonei de către avioanele americane şi ale coaliţiei internaţionale anti-jihadiste condusă de Washington.

Agenţia oficială siriană Sana a raportat, de asemenea, tiruri de rachete care au vizat baza militară a forţelor de ocupaţie americane din câmpul petrolier Al-Omar, fără a preciza originea atacurilor.

Ca represalii,"tiruri de artilerie grea au fost trase de coaliţia internaţională" asupra oraşului Al-Mayadine, controlat de miliţiile pro-iraniene din suburbia Deir Ezzor, a declarat pentru AFP directorul OSDH, Rami Abdel Rahmane.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.