Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Ministrul de Externe nu crede că românii trebuie să se teamă de război: 'Sentimentul de securitate trebuie să fie unul la cote ridicate'

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Bogdan Aurescu repatriere afganistan

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, joi seară, că românii nu au motive să nu se simtă în siguranţă, în contextul conflictului din Ucraina, deoarece România este stat NATO şi avem toate garanţiile de securitate pe care le-am putea avea. Aurescu a adăugat că ”suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte consolidarea consistentă a Flancului Estic”, iar aceasta trebuie privită ca o măsură de apărare.

Bogdan Aurescu a declarat, la Digi24, joi seară, că sentimentul românilor de securitate trebuie să fie unul ”la cote ridicate”.

”Sentimentul de securitate trebuie să fie unul la cote ridicate, pentru că România este stat aliat, ca membru NATO avem toate garanţiile de securitate pe care le putem avea, cele mai puternice garanţii de securitate din toată istoria noastră. Alianţa Nord Atlantică este cea mai puternică alianţă politico-militară din istorie, suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte consolidarea consistentă a Flancului Estic”, a declarat Bogdan Aurescu, potrivit news.ro.

Ministrul de Externe a precizat că a solicitat, încă din 4 martie, regândirea structurii posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic.

”Apelurile noastre sunt luate în considerare şi puse în practică. Eu am cerut la reuniunea interministerială NATO de la de pe 4 martie, regândirea structurii posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic. Deja lucrurile se mişcă în această direcţie. Săptămâna viitoare vom avea un summit NATO la Bruxelles, unde vom discuta atât situaţia de securitate din Ucraina, sprijinul pe care să îl acordăm în continuare Ucrainei, dar şi consolidarea acesta substanţială a Flancului Estic”, a adăufat ministrul de Externe.

Aurescu a subliniat că românii nu au motive de nesiguranţă.

”Există toate premisele pentru ca cetăţenii români să se simtă foarte siguri. Facem toate eforturile ca această consolidare consistentă a Flancului Estic să fie privită de toată lumea în parametrii săi reali, care sunt de apărare, deci strict defensivă, fără niciun fel de intenţie de a provoca Federaţia Rusă, dar este normal să ne luăm măsurile de precauţie pe care trebuie să ni le luăm. Deci nu există niciun motiv ca cetăţenii români să nu se simtă în sigutanţă, luăm toate măsurile în acest sens”, a declarat Bogdan Aurescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.