Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO – Ministrul moldovean de Interne: 'Suntem într-un război hibrid în toată puterea cuvântului!'

Moldova 1
Adrian Efros

Ministrul Afacerilor Interne din Moldova, Adrian Efros, a vorbit în cadrul unui podcast despre dificultățile din țară în context regional.

„Într-adevăr, suntem într-un război hibrid în toată puterea cuvântului. De fapt, noi am fost întotdeauna într-un război hibrid, însă cu diferită intensitate. Odată cu începerea războiului nedrept în Ucraina, noi am simțit și mai mult intensitatea acestui război, deoarece Federația Rusă inițial a dorit să ajungă militar, însă, datorită acestor bravi ostași și comandanți din Ucraina, această ofensivă a fost oprită.

Însă asta nu înseamnă că Federația Rusă a renunțat la intențiile de a pune mâna înapoi pe Republica Moldova. De aceea, a schimbat tactica. Nu și-a schimbat obiectivul, dar a schimbat tactica de acțiune și noi vedem diferite situații de destabilizare în Republica Moldova, finanțări ilegale la diferite partide, încercarea de a cumpăra electoratul prin diferite metode și în diferite scheme. Și am văzut anul trecut chiar schemele direct, care au fost detrucate de către Serviciul de Informații și Securitate, împreună cu forțele de securitate ale Ministerul Afacerilor Interne.

Însă m-ați întrebat cât de sigură este societatea noastră. Este în siguranță și vreau să reiterez că nu avem niciun pericol militar și nu sunt indicatori care ar arăta la un pericol militar iminent asupra Republicii Moldova. Da, noi avem diferită interferență a forțelor externe în Republica Moldova, însă societatea trebuie să fie calmă și să aibă încredere în forțele de menținere și asigurare a ordinii publice”, a spus Adrian Efros, la podcastul ZdCe, publicat de Ziarul de Gardă.

Ministrul a oferit și câteva clarificări:

„Noi am putea împărți acest război hibrid în două forme: soft și hard. Soft – e ceea ce ține de dezinformare, de destabilizare, și de hard – anume suportul ăsta când vine nemijlocit persoana fizică să ajute aceste grupări să se operaționalizeze, să planifice diferite acțiuni și să se integreze într-un fel în această conjunctură a războiului hibrid”, a explicat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.