Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Minunea de la Jibou: Numărul asistaților sociali s-a înjumătățit într-o singură zi

Vlad Pașcalău

Mai bine de jumătate dintre beneficiarii de ajutor social din orașul Jibou, județul Sălaj, au renunțat la sprijinul Primăriei și și-au găsit locuri de muncă la Bursa Locurilor de Muncă, eveniment organizat de Primăria Jibou în colaborare cu AJOFM şi la care au fost prezenţi mai mulţi angajatori din judeţ.

Ideea i-a venit tânărului viceprimar al orașului, Vlad Pașcalău, care a descoperit că mulți dintre beneficiarii ajutorului social sunt apți de muncă și nu au niciun motiv să aștepte lună de lună banii de la administrația locală.

”Am descoperit cu regret că sunt oameni care beneficiază de două decenii de ajutor social, deși din punct de vedere medical ar putea fi încadrați cu ușurință în câmpul muncii. Așa că i-am chemat la Bursa Locurilor de Muncă să stea de vorbă cu cei care caută să angajeze. Din punctul meu de vedere, și am susținerea totală a domnului primar, lucrurile sunt clare: trebuie eliminată orice formă de ajutor social care îi încurajează pe cei apți de muncă să nu își caute o slujbă. Trebuie să luptăm pentru a găsi soluții cât mai bune pentru ca acești oameni să își găsească locuri de muncă”, a declarat Vlad Pașcalău, viceprimarul orașului Jibou.

Demersul autorităților locale a fost un succes: aproximativ 60 din cei 106 beneficiari de ajutoare sociale au semnat cereri de angajare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.