Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Moment emoționant: Funeriu, omagiu adus profesoarei sale de chimie, la gala unui colaborator laureat Nobel

F. P.
funeriu bun

În timp ce Guvernul se luptă cu revendicările profesorilor, fostul ministru al educației Daniel Funeriu, chimist care şi-a luat doctoratul cu un laureat Nobel, i-a cerut primei sale profesoare de chimie să vină în primul rând înainte de a citi laudatio pentru profesorul Sauvage, laureat Nobel 2016 în chimie.

Momentul emoționant, care a unit generații de chimiști, a avut loc la Universitatea de Vest din Timișoara.

„Sunt un privilegiat că am reușit să-i aduc în aceeași sală pe prima mea profesoară de chimie - mentorul meu din adolescență - și pe unul din mentorii mei din viața de cercetător, laureat Nobel.

Acum câteva zile, la Universitatea de Vest din Timișoara, am avut onoarea de a citi laudatio la decernarea titlului de Doctor Honoris Causa profesorului Jean-Pierre Sauvage, laureat Nobel pentru chimie 2016, mentor și mai apoi apropiat prieten. Am invitat-o și pe prima mea profesoară de chimie de la Generală 18, doamna Maria Crisnic. A fost modul meu de a mulțumi profesorilor care m-au inspirat.

Pe lângă doleanțele legitime din prezent ale profesorilor - o mai bună valorizare a carierei lor și salarii mai bune - cred că a-și vedea elevii ajunși sus este o mare fericire pentru toți cei care am avut elevi și studenți. Mulțumesc, doamna profesoară! Mulțumesc, Universitatea de Vest! Marilen Gabriel Pirtea”, scrie Funeriu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.