Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Moment iconic din anii '50: întâlnirea dintre Regina Elisabeta a II-a și Marilyn Monroe

marilyn monroe

Regina Elisabeta a II-a a făcut cunoștință cu foarte multe figuri celebre, de-a lungul domniei sale de 70 de ani. Pe lângă președinți americani, sportivi legendari și lideri importanți, regina a întâlnit-o și pe Marilyn Monroe, unul dintre cele mai emblematice și marcante personaje din istorie.

Arătând puțin nervoasă și cu brațele pe lângă corp, actrița a așteptat răbdătoare să fie prezentată reginei, apoi și-au zâmbit una alteia, în timp ce Elisabeta a inițiat strângerea de mână, iar Monroe a făcut o reverență.

Emblema Hollywood-ului, care avea 36 de ani la moartea sa în 1962, a fost una dintre cele mai populare vedete cinematografice a vremurilor, după apariții în filme precum Some Like it Hot, The Seven Year Itch și Gentlemen Prefer Blondes, relatează metro.co.uk.

În contextul ascensiunii lui Monroe la Hollywood, actriței i s-a făcut cunoștință cu regina Elisabeta, recent urcată pe tronul Marii Britanii, la Londra, în anul 1956.

Ambele personalități s-au născut în anul 1926, iar dacă ar mai fi trăit astăzi, Monroe ar fi avut și ea 96 de ani, aceeași vârstă la care Majestatea Sa a murit, pe 8 septembrie.

Întâlnirea lor a avut loc pe 29 octombrie 1956, la premiera pelicului Bătălia de pe River Plate, la cinematograful Odeon din Londra. Nu era un film în care juca Marilyn Monroe. Actrița a fost acolo pentru a-și susține soțul de atunci, celebrul dramaturg Arthur Miller.

Proiectul lui Michael Powell și Eric Pressburger a fost ales în cadrul Royal Film Performance cel mai bun film, iar la eveniment au fost prezente atât Regina, cât și Prințesa Margareta. Au fost surprinse imagini rare de la eveniment, cu Marilyn Monroe stând în rând pentru a vorbi cu regina, alături de actori precum Victor Mature și John Gregson.

Au fost schimbate câteva cuvinte, în timp ce actrița de la Hollywood părea să răspundă la câteva întrebări ale Reginei, zâmbind în timp ce vorbeau.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a încetat din viață, joi, la vârsta de 96 de ani, la Palatul Balmoral din Scoția.A fost cel mai bătrân monarh care a stat pe tronul britanic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.