Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Moment superb în Italia: Mii de oameni s-au unit într-o horă românească

hora

Moment splendid în Bologna, Italia, atunci când mii de oameni din diverse țări s-au unit într-o horă românească.

Pe fundalul melodiei iconice "Ciuleandra" interpretată de Maria Tănase și inspirată din romanul omonim al lui Liviu Rebreanu, italienii și turiștii din întreaga lume s-au unit într-o horă imensă. Ritmul și dansul i-au captivat pe cei prezenți în Piazza Maggiore din Bologna, aducând bucurie și entuziasm în inimile tuturor. Aceste momente speciale au devenit rapid virale.

Evenimentul a avut loc pe 25 aprilie, cu ocazia celebrării "Zilei Eliberării" în Italia, marcând sfârșitul ocupației naziste și a perioadei fasciste, conform Click.

În onoarea acestei zile istorice, în Bologna s-au desfășurat două ore de dansuri din diverse țări, printre care România, Franța, Turcia, Irlanda, Canada și altele. În Piazza Maggiore, reprezentanții fiecărei națiuni s-au adunat pentru a dansa, inclusiv pe ritmurile unei melodii țigănești. Organizatorii au decis să deschidă acest spectacol de dansuri cu melodia emblematică "Ciuleandra".

Evenimentul a fost întâmpinat cu entuziasm, iar piața centrală din Bologna a devenit neîncăpătoare pentru atât de mulți dansatori și spectatori.

Ritmul și dansul au fost extrem de apreciate de cei care s-au implicat în horă, dar și de cei care au preferat să privească din afară.

"Ciuleandra" este un joc popular cu origini străvechi din comuna Ciofrângeni, județul Argeș. Melodia este cunoscută pentru interpretarea memorabilă a Mariei Tănase și este inspirată de celebrul roman cu același nume scris de Liviu Rebreanu.

Imaginile au devenit virale într-un ritm rapid, strângând zeci de mii de reacții și comentarii. Pentru românii prezenți în Bologna, acest moment a fost deosebit de emoționant.

„Bine că muzica autentică românească bucură sufletele din alte zări, la noi răsună manele”

„Eram prezenta! S-a dansat pe mai multe melodii din diverse țări cu persoane din mai multe țări. Prima melodie a fost „Ciuleandra”

„Un dans al vieții care începe lin apoi te prinde în vârtejul ei ... E din zona Munteniei și are origini milenare, ritmul a fost folosit în ritualuri de vânătoare. E o melodie cu rezonanță și impact sonor , la fel că și ritmul”

„Da este un dans simbol ...ca si Dansul Călușarilor tot din partea de sud a României ...avem capodopere vii in România ...dar nu suntem conștienți”

„Ce tara binecuvântată ne-a lăsat Dumnezeu! Eu cred și sper ca v-a veni și vremea când vom fi respectați în lume pentru ceea ce reprezentam ca nație c-a tot ce tine de frumos și bunătatea acestui neam binecuvântat!”

„Asta da! Foarte frumos! Felicitări organizatorilor și nu în ultimul rând participanților, că fara ei nu se putea!”

„Cea mai frumoasa hora de pe Argeș se joacă într-un oraș din Italia de tineri din toată lunea”, sunt doar o parte din cele peste 1.500 de mesaje, conform sursei mai sus menționată.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.