Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Momente impresionante cu un episcop care spală picioarele ucenicilor săi: 'Nu e important că am păcătuit, ci să ne ridicăm și să ne plângem păcatele'

Unul dintre cel mai intim și interesant ceremonial din Săptămâna Patimilor este cel al spălării picioarelor. Cu origini din vremurile vechi testamentare, ceremonialul era săvârșit, de obicei, de un servitor sau de o slujnică.

Acum aproape 2000 de ani, Mântuitorul Iisus Hristos a făcut și El la fel, cu cei 12 ucenici ai săi, fără diferențe, deși știa că unul dintre ei Îl va vinde.

Citește și: VIDEO + FOTO Premieră în istoria Bisericii Ortodoxe Române: Fostul manager sportiv al lui Dinamo a fost distins cu o medalie de către Preasfințitul Macarie

În Joia Mare, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Europei de Nord a săvârșit Rânduiala spălării picioarelor în cadrul Liturghiei unită cu Vecernia din Joia Mare în Paraclisul Centrului Episcopal din Stockholm.

”Iubite frate, iubite soră, suntem adevărați când suntem asemenea femeii păcătoase când plângem cu plâns de pocăință. (...) Ne-a spălat și nouă picioarele, Mântuitorul Iisus Hristos, arătând că adevărata cale este cea a smereniei și a slujirii. (...) Nu este important că am păcătuit, ci să ne ridicăm și să ne plângem păcatele noastre.”, a spus PS Macarie în predica sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.