Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Momentul în care Cascada Bigăr se prăbușește

cascada bigar

Cascada Bigăr, desemnată, în 2013, cea mai frumoasă din lume, s-a prăbușit din cauze naturale, se pare! Momentul a fost surprins cu un aparat de filmat.

Prima care a făcut anunțul prăbușirii a fost Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva. Un activist de mediu a acuzat că din cauza unei păstrăvării a Romsilva s-ar fi prăbușit cascada, pentru că o parte din apă era direcționată spre bazinele cu pești. Romlsiva respinge informaţiile false lansate în spaţiul public potrivit cărora prăbuşirea cascadei Bigăr ar fi fost provocată de captarea apei de către păstrăvăria Valea Miniş.

"Romsilva respinge cu fermitate informaţiile false referitoare la prăbuşirea Cascadei Bigăr, lansate în spaţiul public de un ghid de turism şi "activist de mediu". Acesta a lansat informaţia falsă că prăbuşirea cascadei Bigăr ar fi fost provocată de captarea apei de către păstrăvăria Valea Miniş. Care este adevărul? Păstrăvăria Valea Miniş a fost construită în perioada 1986-1988, inclusiv o lucrare de captare pe izvorul Bigăr, iar în ultimii 33 de ani NU s-a mai efectuat nicio lucrare suplimentară, deci NU aceasta este cauza prăbuşirii cascadei", a postat Romsilva pe pagina sa de Facebook.

Citește și: VIDEO ALERTĂ Cea mai frumoasă cascadă din România s-a PRĂBUȘIT: Cascada Bigăr NU mai există

Potrivit sursei citate, cascada Bigăr s-a prăbuşit din cauze naturale, sub propria greutate, în urma acumulării în timp a travertinului şi a muşchiului.

"Informaţi-vă corect", a mai scris Romsilva.

Nu în ultimul rând, Regia a anunţat că va reveni cu imagini noi privind momentul în care cascada Bigăr s-a prăbuşit.

Citește și: VIDEO Acuzaţii grave după prăbuşirea Cascadei Bigăr: Nu ar fi fost un fenomen natural, ci intervenţie umană

Cascada Bigăr se află în judeţul Caraş-Severin, în Valea Minişului, la jumătatea distanţei dintre localităţile Anina şi Bozovici, pe DN 57B. Rezervaţia Naturală Bigăr cuprinde un izbuc, o peşteră, un pârâu şi o cascadă, toate amplasate spre Ţara Almăjului, pe partea dreaptă a Cheilor Minişului, acolo unde drumul întâlneşte, imaginar, paralela 45 latitudine nordică a globului pământesc.

Site-ul The World Geography a alcătuit, în anul 2013, o listă cu cele mai impresionante cascade din lume. Pe primul loc se află Cascada Bigăr din Caraş-Severin.

Citește și: Scandal în urma prăbuşirii Cascadei Bigăr: Romsilva reacţionează la acuzaţiile că incidentul ar fi fost generat de intervenţia umană/ VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.