Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Momentul în care procurorul general al Republicii Moldova este scos de mascați din instituție și dus în arest

retinere stoianoglo

Procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut pentru 72 de ore. Acesta a fost escortat la domiciliu unde ar urma să aibă loc percheziții, iar ulterior ar urma să fie transferat în izolatorul de detenție preventivă, informează deschide.md. Stoianoglo a declarat jurnaliștilor că este vorba „de o răzbunare din partea președintelui țării”, Maia Sandu.

Stoianoglo este vizat într-un dosar legat de multiplele nereguli depistate în activitatea sa. Este vorba despre despre implicarea șefului PG în dosarul „Laundromat”, decizia de a renunța la învinuirile aduse controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, dar și altele.

Stoianoglo a fost reținut chiar în incinta Procuraturii Generale. În biroul său au avut loc percheziții. La fel, perchezițiile ar urma să aibă loc la domiciliul procurorului general.

Procurorul Victor Furtună, din cadrul Procuraturii Anticorupție, a decis pornirea urmăririi penale împotriva Procurorului General Alexandr Stoianoglo. Anunțul a fost făcut de către ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, potrivit deschide.md.

„Acum câteva minute în urmă am fost informat prin e-mail că procurorul desemnat astăzi de CSP pentru analizarea sesizării lui Lilian Carp a decis pornirea urmăririi penale împotriva Procurorului General, Alexandr Stoianoglo. Cnform art. 55/1 din Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură, „mandatul Procurorului General în privinţa căruia a fost pornită urmărirea penală în condiţiile art.270 alin.(7) din Codul de procedură penală se suspendă de drept pe perioada urmăririi penale”. De asemenea, prin efectul legii (art.18 alin.(4) Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură) sunt suspendați de drept și adjuncții Procurorului General. Prin urmare, în acest moment nu avem o conducere a procuraturii”, a scris ministrul.

Potrivit acestuia, deși legea prevede că Consiliul Superior al Procurorilor se convoacă în ședință în 5 zile de la intervenirea unei astfel de situații, Litvinenco consideră că este nevoie de convocarea unei ședințe extraordinare chiar astăzi, pentru a selecta și a propune Președintelui țării un Procuror General interimar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.