Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Muntele Athos – Cele mai importante sfaturi de la Arhimandritul Efrem, unul dintre cei mai respectați duhovnici de pe Sfântul Munte

Radu Pop
Arhimandritul Efrem

Starețul Mănăstirii Vatopedu de la Muntele Athos, Arhimandritul Efrem, a conferențial la 13 iunie la Cluj-Napoca. El a vorbit despre problemele care macină societatea. Arhimandritul Efrem a oferit câteva sfaturi oamenilor legate de credință, relații sau probleme.

Despre jocurile de noroc

„Românii sunt mari iubitori de jocuri de noroc. E greșit! Cei ce au cazinouri și se ocupă cu jocuri de noroc sunt foarte bogați pentru că au găsit un mod legal de a vă fura pe voi care mergeți acolo ca să câștigați. Toți cei care jucați, vă rog să vă lăsați, pentru vă nedreptățiți pe voi, pe familia voastră, și vă lepădați de pronia Dumnezeiască.”

Despre comunism

„Dacă ai 10 lucruri, comuniștii spun să le dai lor 9 și să le dea ei la ceilalți după nevoi. Biserica, în schimb, spune să dai cele 9 lucruri la cine vrei tu”.

Despre dependențe

„E o mare ispită depeedența de telefonul mobil. Dacă stăm aproape de Hristos vom folosi telefonul doar în limitele strictului necesar, și nu să ne satisfacem poftele. Este o dependență puternică, din păcate! Telefonul are un buton care îl închide și se poate închide”.

Despre stres și frici

„Cine este cu Hristos nu se teme de nimic. Râvna de Dumnezeu îndepărtează frica și spaima. Sunt fel de fel de oameni care au atacuri de panică. Dar dacă inima ta e în comuniune cu Hristos nu poți avea atacuri de panică. Hristos este siguranța și veselia mea. Dacă primim poruncile lui Dumnezeu în viața noastră vom avea pace.

Uneori îi întreb pe credincioși de ce au venit la Athos. 'Am venit ca să mă liniștesc'. Greșit! Aici nu e psihiatrie, ca să primești medicamente să te calmezi. Aici ai venit ca să găsești pacea lui Hristos, care e altceva decât liniștea. Pacea lui Hristos e ceva mai adânc”.

Despre îndoctrinarea copiilor să meargă la biserică

„Trebuie să vorbim cu copiii până unde aceștia ascultă. Nu-mi place când mama îi toarnă copilului apă în cap dimineața ca să-l trimită la biserică. În loc să spuneți multe copiilor voștri despre Dumnezeu, mai bine îi spuneți lui Dumnezeu multe despre copiii voștri”.

Despre căsătorie

„Sunt chestiuni care țin de inimă. Trebuie să ascultați ce vă spune inima, iar părinții nu trebuie să intervină”. (a dat exemplul unei femei, care încerca să-și convingă fata să renunțe la iubitul ei: „După ce am vorbit cu ea, mi-am dat seama că problema era la mamă, nu la fiică. După ce i-am zis asta, mama nici nu mi-a mai dat bună ziua.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.