Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Nelu Tătaru începe să vadă realitatea: 'Suntem pe o pantă descendentă, având un număr de cazuri noi din ce în ce mai mic'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Adrian Ionel Nelu Tătaru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi seara, la TVR1, că ne aflăm pe o pantă descendentă a îmbolnăvirilor cu COVID -19, el remarcând şi faptul că sunt din ce în ce mai puţine cazuri grave, la fel cum şi transmiterea comunitară a virusului este scăzută, iar numărul testele efectuate în întreaga ţară s-a redus.

"Suntem pe o pantă descendentă, având un număr de cazuri noi din ce în ce mai mic de la o zi la alta. Avem de patru-cinci săptămâni aproximativ 200 de cazuri la terapie intensivă. Cazurile grave sunt din ce în ce mai puţine, cele care stau pe ventilaţie mecanică", a spus Tătaru.

Citește și: Emilia Șercan pune tunurile pe Guvernul Orban: ‘Numire ilegală girată de miniștrii Vela și Bode’

El a menţionat că transmiterea comunitară este scăzută în ultima perioadă, existând "focare în corpul medical, în căminele de bătrâni, în instituţiile cu pacienţi neuropsihici, în rândul celor care îngrijesc".

"Suntem pe o transmitere comunitară scăzută în ultima perioadă. Mă uit şi la testele restante rămase de pe o zi pe alta. Dacă înainte aveam şi 2.000-3.000 de teste care rămâneau nelucrate, acum avem de la o zi la alta 826 de teste în întreaga ţară", a mai afirmat ministrul Nelu Tătaru.

Citește și: Tudorel Toader îi toarnă pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă: În acel moment mi-am semnat plecarea din Guvern .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.